Espanjan maajoukkuehyökkääjä Diego Costan seurastatus puhuttaa niin Englannissa kuin Espanjassakin. Chelsean mestariryhmän manageri Antonio Conte ilmoitti kärkimiehelle alkukesällä, ettei hänelle ole enää paikkaa joukkueessa, mutta uuttakaan seuraa ei Costalle ole vielä löytynyt.

Costa itse on antanut useaan otteeseen ymmärtää, että hän siirtyisi mieluiten vanhaan tuttuun seuraansa Atlético Madridiin. Chelsea ei ole kuitenkaan saanut vielä mistään tyydyttävää tarjousta. Kaiken lisäksi Costa on viettänyt käytännössä koko kesän synnyinmaassaan Brasiliassa, ja joidenkin pahojen lähteiden mukaan vyötärölle on kertynyt tarpeeton määrä kesälomakiloja.

Atléticolle omat hankaluutensa asettaa syyskauden kattava siirtokielto, sillä Costa saisi pelata joukkueessa vasta tammikuussa. Syyskauden pelaamattomuus taas voisi hankaloittaa miehen asemaa Espanjan MM-joukkuespekulaatioissa.

La Voz de Galicia kertoo, että Deportivo La Coruña on tarjoutunut ottamaan Costan lainalle syyskauden ajaksi, mikäli se vain Atléticolle sopii. Idea on, että Atlético maksaa Chelsealle Costasta pyydetyn siirtosumman.

Oman ongelmansa on kuitenkin aiheuttanut Costan korkea palkkatoive. Siksi suunnitelmaan kuuluukin ehtona, että Atlético sitoutuisi maksamaan syksyn aikana osan hyökkääjän palkasta.