Kausi 2017-18 ei ole edes alkanut vielä kaikkien sarjojen osalta, mutta Real Madrid ja Barcelona valmistautuvat kohtaamaan toisensa jo toisen kerran tämän kauden aikana. Luvassa on siis Camp Noulla pelattava Espanjan Super Cupin ensimmäinen osaottelua.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Yhdysvalloissa pelatussa ystävyysottelussa. Tuolloin Barcelona voitti ottelun 3-2 -lukemin. Peli oli molempien joukkueiden osalta aika ajoin melko löysähköä, mutta tällä kertaa panoksena on pokaali, joten yhtä rohkeat kokeilut kuin viimeksi ja pienetkään löysäilyt eivät tule kuulumaan sunnuntai-illan ohjelmaan.

Real Madridin lähtökohdat

Real Madrid pääsee otteluun varmasti erittäin hyvällä itseluottamuksella. Se voitti aiemmin tällä viikolla Manchester Unitedin UEFA Super Cupin loppuottelussa ja pelaaminen oli parhaimpina jaksoina todella laadukasta. Ottelusta kuitenkin paistoi, että kyseessä oli joukkueen ensimmäinen kilpailullinen ottelu tälle kaudelle, sillä taso heitteli vielä liian paljon ottelun sisällä.

Zinédine Zidanella on käytössää pelikiellossa olevaa Luka Modricia ja loukkaantunutta Jesus Vallejoa lukuun ottamatta kaikki pelaajansa. On erittäin mielenkiintoista nähdä, keihin Real Madrid -valmentaja tulee nyt luottamaan. Viime kaudella ranskalaisen kanta oli selvä. Kun BBC-trio on terveenä, he pelaavat aina tärkeissä otteluissa. Nyt on kuitenkin kyseessä uusi kausi ja linjaukset voivat hieman muuttua.

Cristiano Ronaldo pelasi Man Unitedia vastaan ainoastaan viimeiset kymmenen minuuttia, mutta nyt hänet nostetaan avauskokoonpanoon erittäin suurella todennäköisyydellä. Kysymys kuuluukin, kuka tekee hänelle tilaa.

Periaatteessa joukkueella on kaksi vaihtoehtoa. Joko muuttaa pelisysteemiään viime ottelustaan ja laskea UEFA Super Cupin parhaaksi pelaajaksi valittu Isco Modricin tilalle ja laittaa jälleen BBC hyökkäykseen. Seuraava vaihtoehto oli Marcan mukaan Real Madrid -kannattajien mielestä parempi, joskin hieman epätodennäköisempi. Joukkue nostaisi erinomaisen pre-seasonin pelanneen Mateo Kovacicin Modricin tilalle, pitäisi Iscon ”vapaassa roolissa” ja nostaisi Ronaldon nihkeän pre-seasonin pelanneen Gareth Balen tilalle.

Ennakoitu avauskokoonpano

Ronaldo Benzema
Isco
Kroos Casemiro Kovacic
Marcelo Ramos Varane Carvajal
Navas

 

Barcelonan lähtökohdat

Monien mielestä Barcelona on tällä hetkellä pienessä kriisissä Neymarin PSG-siirron seurauksena, sillä joukkue ei ole toistaiseksi hankkinut hänelle korvaajaa. Tulee kuitenkin muistaa, että brasilialaista lukuun ottamatta joukkueen muu runko on edelleen kasassa ja todella kilpailukykyinen.

Kyseessä on Ernesto Valverden ensimmäinen virallinen ottelu katalonialaisseuran valmentajana. On todennäköistä, että hän valitsee Gerard Deulofeun pelaamaan hyökkäyksessä Lionel Messin ja Luis Suárezin kanssa. Vaikka Espanjan Super Cup ei ole kilpailuna valtavan arvostettu, voi sitä tässä tapauksessa pitää yhtenä Deulofeun uran tähän asti tärkeimpänä mahdollisuutena. Onnistuminen tänään ja toisessa osaottelussa voi tarkoittaa jopa sitä, että Neymarista saadut rahat käytetään muihin tarkoituksiin, kun avauskokoonpanon laitahyökkääjän hankintaan, sillä Deulofeulle voidaan antaa elämänsä tilaisuus nousta Barcelonan avainpelaajaksi.

Barcelonalta puuttuu ottelusta seuran verkkosivujen mukaan Thomas Vermaelen, André Gomez, Arda Turan, Marlon, Sergi Samper, Munir El Haddadi ja Douglas. Nimiä on paljon, mutta tuskin kukaan heistä olisi saanut isoa roolia tänään muutenkaan.

Ennakoitu avauskokoonpano

Deulofeu Suarez Messi
Rakitic Busquets Iniesta
Alba Pique Umtiti Semedo
Ter Stegen

 

Barcelona – Real Madrid, Sunnuntaina 13.8 klo 23:00