[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Leganésin viime kausi oli menestyksekäs lähtökohdat huomioon ottaen. Ensimmäistä kauttaan pääsarjassa pelannut Madridin esikaupunkiseura säilyi sarjassa, joka oli Leganésin ainoa tavoite kauteen lähtiessä.

Asier Garitanon luotsaama seura koki kauden aikana useita takaiskuja loukkaantumisten suhteen. Kapealla ringillä kauteen lähtenyt Leganés menetti syyskauden aikana avauskokoonpanon pelaajistaan esimerkiksi Jon Ander Serantesin ja Robert Ibáñezin loppukaudeksi sivuun pelikentiltä.

Garitano sai kuitenkin tammikuun siirtoikkunan loppuhetkillä muutaman haluamansa pelaajan Butarquelle ja onnistui säilyttämään Pepinerot pääsarjassa. Tammikuussa Leganésiin saapunut Nabil El Zhar pelaa myös tulevan kauden Garitanon alaisuudessa.

Leganés ei ollut viime kaudella kierrostakaan putoamisviivan alapuolella – se on kunnioitettava suoritus ensimmäistä kertaa pääsarjassa pelaavalle pikkuseuralle.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1501340195312{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Martín Mantovani

[/vc_column_text][vc_column_text]Leganésista on vaikea valita tärkeintä pelaajaa, sillä Garitanon systeemi ja pelitapa perustuu niin tiukasti yhtenäiseen joukkuepeliin.

Puolustuksen johtohahmona toimiva Martín Mantovani oli viime kaudella monella tapaa yksittäisenä pelaajana Leganésin kulmakivi. Kokenut 33-vuotias argentiinalaistoppari on Leganés-kannattajien suosikki. Seuraa Segunda B:ssä, Segundassa ja La Ligassa edustanut Mantovani on myös ansaitusti Leganésin kapteeni.

Mantovanin tarina on poikkeava ammattilaisjalkapalloilijaksi. Siniseksi hiuksensa – Leganésin värejä kunnioittaen – värjännyt Mantovani saapui Espanjaan 11 vuotta sitten, kun Atlético hankki puolustajan organisaatioonsa. Mantovanin aika Atléticossa ei ollut kuitenkaan menestyksekästä. Viisi vuotta Atléticon reservijoukkueissa pelannut puolustaja joutui esimerkiksi nukkumaan aikoinaan kadulla oltuaan pidemmän aikaa rahattomana.

32-vuotiaana pääsarjatasolla debytoinut Mantovani pelasi viime kaudella loistavaa jalkapalloa odotuksiin nähden. Kookas ja vahva perustoppari loi Leganésin puolustuksesta vaikeasti ohitettavan.

Mantovanin odotetaan miehittävän myös alkavalla kaudella Leganésin keskuspuolustusta Dimitris Siovaksen kanssa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Asier Garitano on valmentanut Leganésia neljän vuoden ajan ja menestys on ollut jatkuvaa. Leganés pelasi vielä Segunda B:ssä, kun Garitano astui ohjaksiin. Madridin esikaupunkiseura nousi Garitanon ensimmäisellä kaudella Segundaan ja kaksi vuotta myöhemmin uskomattoman kauden toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelannut Leganés nousi suoraan pääsarjaan.

Kaikki odottivat Leganésin putoavan välittömästi takaisin Segundaan, mutta Garitano onnistui pitämään seuran La Ligassa. Se on valtava suoritus, kun ottaa huomioon äärimmäisen rajalliset resurssit.

Garitano on valmentajana rauhallinen ja loistava taktikko, joka osaa ennen kaikkea luoda joukkueelleen useita erilaisia pelitapoja vastustajan mukaan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Leganésin ainoa tavoite alkavalle kaudelle on säilyä La Ligassa. Se on jälleen vaikea haaste, mutta Leganés osoitti viime kaudella kiitettävää venymiskykyä haastavissa paikoissa.

Leganés saa valtavasti tukea ja apua kotistadionistaan Butarquesta. Jatkuvasti loppuunmyyty sympaattinen madridilaisen lähiöjalkapallon näyttämö on käytännössä jokaiselle sarjan joukkueelle haastava paikka vierailla.

Jos mitään kummallista ei tapahdu, niin Leganés onnistuu pitämään kiinni toista vuotta perätysten historiallisesta pääsarjapaikastaan. Sarjan alemman puoliskon tasolla kovana kotijoukkueena pidettävä Leganés onnistuu myös napsimaan pisteitä vieraskentillä pikkutarkan pelitapansa vuoksi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Leganésin kotistadionilla Butarquella oli viime kaudella La Ligan paras täyttöprosentti. Butarque oli loppuunmyyty melkein jokaisessa ottelussa.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=32 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Victor Díaz (Granada)
Oikea puolustaja, 29-vuotias

Alberto Martín (Granada)
Keskikentän keskusta, 28-vuotias

Pablo Insua (laina päättyi)
Toppari, 23-vuotias

Darwin Machís (laina päättyi)
Vasen laitahyökkääjä, 24-vuotias

Iago Herrerín (laina päättyi)
Maalivahti, 29-vuotias

Samu García (laina päättyi)
Oikea laitahyökkääjä, 26-vuotias

Unai López (laina päättyi)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 21-vuotias

Robert Ibáñez (laina päättyi)
Oikea laitahyökkääjä, 24-vuotias

Nereo Champagne (laina päättyi)
Maalivahti, 32-vuotias

Alberto Bueno (laina päättyi)
Hyökkääjä, 29-vuotias

Adrián Marín (laina päättyi)
Vasen laitapuolustaja, 20-vuotias

Luciano (laina päättyi)
Hyökkääjä, 24-vuotias

Dimitrios Siovas (laina päättyi)
Toppari, 28-vuotias

Tito (laina päättyi)
Oikea laitapuolustaja, 31-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Dimitrios Siovas (Olympiakos)
Toppari, 28-vuotias

Siovas pelasi Leganésissa jo viime kaudella. Hän pelasi yhteensä 16 ottelussa ja kuului usein kentällä ollessaan joukkueensa parhaimmistoon.

Ezequiel Muñoz (Genoa)
Toppari, 26-vuotias

Muñoz on pelannut urallaan yli 150 ottelua Italian Serie A:ssa. Viime kaudella hän kuului Genoan puolustuksen vakionimiin.

Tito (Granada)
Oikea laitapuolustaja, 31-vuotias

Tito pelasi Leganésissa jo puolet viime kaudesta lainalla. Kokeneella La Liga -konkarilla on tilillään 178 ottelua Espanjan pääsarjassa.

Mauro dos Santos (SD Eibar)
Toppari, 28-vuotias

Iván Cuéllar (Sporting Gijón)
Maalivahti, 33-vuotias

Raúl García (Alavés)
Vasen laitapuolustaja, 28-vuotias

Selvennys: Kyseessä ei ole muun muassa Atlético Madridia ja Athletic Bilbaota pitkään edustanut Raúl García.

Gerard Gumbau (Barcelona B)
Keskikentän keskusta, 22-vuotias

Javi Eraso (Athletic Bilbao)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 27-vuotias

Joseba Zaldua (laina)
Oikea laitapuolustaja, 25-vuotias

Nero Champagne (laina)
Maalivahti, 32-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]