[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Gironan viime kausi Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla oli varsin ailahtelevainen. Sesonki alkoi yskähdellen, sillä joukkue onnistui voittamaan kauden 11 ensimmäisestä ottelustaan ainoastaan kolme.

Tämän jälkeen kurssi kääntyi jyrkkään nousuun. Seuraavasta 18 ottelusta joukkueen saldo oli erinomaiset 14 voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota.

Loppukausi olikin jälleen nihkeää, sillä viimeisestä 13 ottelusta joukkue sai täyden pistepotin ainoastaan kolmesti. Kauden keskivaiheen vahva jakso siivitti joukkueen kuitenkin sarjan kakkossijalle, eli edessä oli Gironan historian ensimmäinen nousu Espanjan pääsarjatasolle.

Joukkue sai jännätä suoraa nousua loppuun asti, sillä eroa kolmanneksi tulleeseen Getafeen oli lopulta vain kaksi pistettä.

Gironan Copa del Rey -taival päättyi jo ensimmäiseen otteluun, jossa se koki 1-0 -tappion Huescalle.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502457133525{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Cristhian Stuani

[/vc_column_text][vc_column_text]Cristhian Stuani oli Gironalta erittäin kova kaappaus siirtomarkkinoilta. Uruguayn maajoukkuemies on pelannut urallaan Englannin, Italian ja Espanjan pääsarjoissa, joista jälkimmäisenä mainitussa maaleja on kasassa 42 kappaletta. Hän siis tietää, kuinka laittaa pallo pussiin La Ligassa. Stuani tuo joukkueeseen pelitaitojensa lisäksi myös paljon kaivattua kokemusta, sillä suhteessa muihin joukkueisiin, Gironalla ei ole kovinkaan paljon maan pääsarjassa rutinoituneita pelaajia.

Kuva: Getty
Kuva: Getty

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

42-vuotias Pablo Machín on valmentajauransa toistaiseksi suurimman haasteen edessä. Espanjalaisella alkaa neljäs kokonainen kausi Gironassa, mutta nyt ensimmäisen kerran joukkue lähtee uuteen sesonkiin altavastaajana.

Machín on ollut mukana nostamassa Gironaa La Liga 2:den häntäpäästä korkeimmalle sarjatasolle. Hän peluuttaa miehistöään sekä 4-5-1- että 3-5-2-formaatiossa ja pyrkii panostamaan tiiviiseen puolustamiseen ja nopeisiin vastahyökkäyksiin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Arviomme mukaan Gironalla on edessään vaikea kausi. Isossa kuvassa joukkueen tulee parantaa kahta asiaa edelliskauteen verrattuna.

Ensimmäinen niistä on tasaisuus. Putoamiskamppailuun ennustetulle Gironalle jokainen piste on tärkeä. Sillä ei ole varaa antaa toisille joukkueille valtavaa etumatkaa esimerkiksi kauden ensimmäisellä kolmanneksella. Alemmalla sarjatasolla kurssin kääntäminen hoituu vielä melko helposti, mutta nyt taso on jotain aivan muuta.

Toinen huomionarvoinen seikka on joukkueen puolustaminen. Vaikka Machín pyrkiikin panostamaan puolustukseen, ei se takaa aina toivottua tulosta. Viime kaudella Girona päästi keskimäärin 1,54 maalia ottelua kohden. Nyt vastaan on tulossa ylemmän sarjatason joukkueita, joten edes tuollaisella keskiarvolla otteluiden voittaminen on erittäin vaikeaa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Vuonna 1930 perustettu Girona ei ole koskaan aiemmin pelannut Espanjan korkeimmalla sarjatasolla.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=30 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502516569125{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

Felipe Sanchón (CE Sadabell)
Keskushyökkääjä, 35-vuotias

David Oliveros (Lleida Esportio)
Maalivahti, 21-vuotias

Alberto Vivancos (UCAM Murcia)
Keskikentän keskusta, 23-vuotias

René (UD Almeria)
Maalivahti, 33-vuotias

Carles Mas (UE Olot)
Toppari, 24-vuotias

Christian Herrera (CD Lugo)
Keskushyökkääjä, 26-vuotias

Rubén Alcaraz (UD Almeria)
Keskikentän keskusta, 26-vuotias

Fran Sandaza (Al-Ahli)
Keskushyökkääjä, 32-vuotias

Sebas Coris (CA Osasuna)
Vasen laitapuolustaja, 24-vuotias

Richy (ura päättyi)
Toppari, 32-vuotias[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502461952036{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Bernardo Espinosa (Middlesbrough)
Toppari, 27-vuotias

Suurimman osan urastaan La Liga 2:ssa pelannut Espinosa kuului viime kaudella Middlesbroughin valioliigajoukkueeseen. Rooli ei noussut Englannissa kovinkaan suureksi, sillä tilille kertyi vain 11 sarjaottelua.

Charles Planas (Celta Vigo)
Vasen laitapuolustaja, 26-vuotias

FC Barcelonan kasvatti pelasi La Ligassa jo viime kaudella. 12 ottelussa kaksi keltaista korttia olivat hänen ainoat tilastomerkinnät.

Gorka Iraizoz, (Athletic Bilbao)
Maalivahti, 36-vuotias

Urallaan 337 La Liga -ottelua pelannut konkarimaalivahti siirtyi kymmenen Athletic Bilbaossa vietetyn kauden jälkeen ilmaiseksi Gironaan. Viime kaudella otteluita kertyy 16 kappaletta, mutta vain yksi kausi taaksepäin, hän oli joukkueensa kiistaton ykköstorjuja.

Cristhian Stuani (Middlesbrough)
Hyökkääjä, 30-vuotias

Stuanista tarkemmin ”tärkein pelaaja” -osiossa.

José Aurelio Suárez (FC Barcelona B)
Maalivahti, 21-vuotias

Aleix Garcia (Manchester City, laina)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 20-vuotias

Pablo Maffeo (Manchester City, laina)
Oikea laitapuolustaja, 20-vuotias

Marlos Moreno (Manchester City, laina)
Laitahyökkääjä, 20-vuotias

Farid Boulaya (SC Bastia)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 24-vuotias

Douglas Luiz (Manchester City, laina)
Keskikentän keskusta, 19-vuotias

David Oliveros (CEL L’Hospitalet, laina päättyi)
Maalivahti, 21-vuotias

Carles Mas (CF GAVA, laina päättyi)
Toppari, 24-vuotias

Albert Vivancos (UE Llagostera, laina päättyi)
Keskikentän keskusta, 23-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]