© Kuva: Getty Images

Kausiennakot 2017/18: Deportivo La Coruña – Pepe Melin ja Andonen johdolla kohti kirkkaimpia aikoja

Viime kausi

Deportivo onnistui kuin onnistuikin välttämään putoamisen Segundaan. Suurin muutos siihen oli Pepe Melin palkkaaminen seuran peräsimeen. Deportivo antoi Gaizka Garitanolle kenkää kauden puolivälin jälkeen, kun Leganés murjoi galicialaiset maanrakoon Butarquen lauantaisessa illassa.

Deportivo heräsi kuin henkiin Melin saavuttua seuraan. Sinivalkoraitapaidat onnistuivat välittömästi voittamaan jopa Barcelonan ja nappaamaan Atléticosta tasapelin – jotain ennenkuulumatonta Garitanon aikakaudella.

Loppukausi oli hyvin haastava. Deportivo voitti viimeisestä kymmenestä sarjaottelusta vain kaksi ja nappasi muutaman tasapelin. Se kuitenkin riitti sarjapaikan varmistamiseen, sillä sarjasta tippuneet Sporting, Osasuna ja Granada jäivät jatkuvasti ilman pisteitä.

Tärkein pelaaja – Florin Andone

CLUJ-NAPOCA, ROMANIA - MARCH 27: Florin Andone of Romania looks on during the International Friendly match between Romania and Spain held at the Cluj Arena on March 27, 2016 in Cluj-Napoca, Romania. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Florin Andone on Deportivon hyökkäävän osaston sielu. Romanialaiskärki on puhdas maalintekijä, joka kykenee fyysisen vahvuutensa ansiosta kamppailemaan illasta toiseen toppareiden kanssa pienessä tilassa. Voimakkuudestaan huolimatta Andone on äärimmäisen taitava hyökkääjä nimenomaan pallon kanssa – monipuolinen viimeistelijä.

Viime kaudella Andone ampui sarjassa 12 täysosumaa, vaikka Deportivon hyökkäyspeli oli suoraan sanottuna välillä varsin tragikoomista katsottavaa. Nyt Andone sai vierelleen Adrián Lópezin, joka kykenee tarjoilemaan romanialaiselle huomattavasti enemmän maalipaikkoja.

Valmennus

Pepe Mel on yksi La Ligan kokeneimmista valmentajista. 54-vuotias madridilaisluotsi tunnetaan parhaiten pallonhallintajalkapallostaan, jota Mel ei ole kuitenkaan harjoittanut puoli vuotta kestäneellä Deportivo-pestillään.

Mel luottaa kuitenkin vieläkin ennemmin pallonhallintaan kuin puolustavaan pelitapaan. Tällä vuosikymmenellä Betisiä viiden vuoden ajan valmentanut Mel on myös äärimmäisen hyvä motivoija. Melin joukkueet eivät koskaan luovuta, pelaavat tilanteet loppuun asti, eivätkä pelaajat alennu ylilyönteihin. Järkevä, niin sanotun vanhan liiton luotsi.

Arvio

Deportivo säilyy La Ligassa, ellei joukkue kärsi pahemman luokan loukkaantumissumasta keväällä. Avauksessa riittää tasoa, mutta penkin vaihtoehdot voisivat olla muutamaa luokkaa laadukkaammat. Galicialaiset ovat aina todella vahvoja kotonaan Riazorilla – tosin vierasottelut ovat olleet suuremman luokan haasteita.

Sarjassa on tälläkin kaudella ainakin kolme Deportivoa huonompaa joukkuetta. Se ei tosin ole Pepe Melin miehistölle minkäänlainen ilonaihe tai helpotus, mutta lähtökohdiltaan esimerkiksi Levante, Girona ja Getafe ovat huonommissa asemissa.

Florin Andone ampuu muutamaan tärkeään paikkaan voittomaalit, kuten viime kaudella ja Mel yrittää parhaansa mukaan saada puolustuksestaan tiiviimmän. Jos Mel onnistuu siinä, Deportivo onnistuu varmasti välttämään putoamisen.

Tiesitkö: Adrián López palasi Deportivoon kuuden vuoden tauon jälkeen. Seuran kannattajat saivat tahtonsa läpi, sillä he pyysivät Adriánia joka kesä kuuden vuoden ajan palaamaan kotiinsa.

Ihanneavaus

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
-Przemyslaw TytonMVMaalivahti4.1.1987
13Rubén MartínezMVMaalivahti22.6.1984
12SidneiKPToppari23.8.1989
6Raúl AlbentosaKPToppari7.9.1988
24Fabian SchärKPToppari20.12.1991
14Alejandro ArribasKPToppari1.5.1989
16LuisinhoVPVasen laitapuolustaja5.5.1985
3Fernando NavarroVPVasen laitapuolustaja25.6.1982
-Saúl GarcíaVPVasen laitapuolustaja9.11.1994
2JuanfranOPOikea laitapuolustaja11.9.1988
15Gerard ValentinOPOikea laitapuolustaja28.7.1993
20GuilhermePKKPuolustava keskikenttä5.4.1991
4Álex BergantiñosPKKPuolustava keskikenttä7.6.1985
22Celso BorgesKKKeskikentän keskusta27.5.1988
5Pedro MosqueraKKKeskikentän keskusta21.4.1988
17Federico ValverdeKKKeskikentän keskusta22.7.1998
-Juan DomínguezKKKeskikentän keskusta8.1.1990
8Emre ColakHKKHyökkäävä keskikenttä20.5.1991
-BichoHKKHyökkäävä keskikenttä20.2.1996
18Zakaria BakkaliVHVasen laitahyökkääjä26.1.1996
19Borja ValleVHVasen laitahyökkääjä9.7.1992
11Carles GilOHOikea laitahyökkääjä22.11.1992
9Federico CartabiaOHOikea laitahyökkääjä20.1.1993
21Bruno GamaOHOikea laitahyökkääjä15.11.1987
10Florin AndoneKHKeskushyökkääjä11.4.1993
Adrián LopezKHKeskushyökkääjä8.1.1988

Pelaajasiirrot – lähteneet

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Pablo Ínsua (Schalke)
Toppari, 23-vuotias

Ínsua pelasi viime kauden lainalla Leganesissa. Rooli oli melko suuri ja sarjassa pelejä kertyi 20 avauksessa. Deportivossa espanjalaispuolustaja joutui tyytymään pienempään peliaikaan. ja toissa kaudella esiintymiset jäivät alle 20 otteluun. Seuraavaksi ura jatkuu Schalkessa.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Germán Lux (River Plate)
Maalivahti, 35-vuotias

Kokenut Lux vartioi ykköstorjujana Deportivon maalia kahden vuoden ajan. Pelejä seurassa kertyi kunniakkaat 101 kappaletta. Nyt argentiinalainen pelaa kotimaahansa 10 vuotta lähtönsä jälkeen.

Laure (Alcorcón)
Oikea laitapuolustaja 32-vuotias

Oriol Riera (Western Sydney)
Keskushyökkääjä, 31-vuotias

Faycal Fajr (Getafe)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 28-vuotias

Rober Pier (Levante, laina)
Toppari, 22-vuotias

Álex Bergantinos (Sporting Gijón, laina)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 32-vuotias

Ola John (Benfica, laina päättyi)
Vasen laitahyökkääjä, 25-vuotias

Joselu (Stoke, laina päättyi)
Keskushyökkääjä, 27-vuotias

Davy Roef (Anderlecht, laina päättyi)
Maalivahti,  23-vuotias

Marlos Moreno (Manchester City, laina päättyi)
Vasen laitahyökkääjä, 20-vuotias

Gaël Kakuta (HB CFFC, laina päättyi)
Vasen laitahyökkääjä, 26-vuotias

Pelaajasiirrot – saapuneet

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Guilherme (Udinese)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 26-vuotias

Guilherme vietti jo viime kauden lainalla Deportivossa. Vastuuta kertyi mukavasti 30 sarjaottelun verran. Brassi ei kaihda kovia otteita, mutta on myös vahva pelintekijä.  Viime kaudella miehen syöttöprosentti oli hyvä  83,8. Guilherme tulee tälläkin kaudella löytämään itsensä Deportivon avauksesta.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Fabian Schär (Hoffenheim)
Toppari, 25-vuotias

Schär kuuluu Sveitsin maajoukkueen luottopuolustajiin. Takana on yhdet MM-kisat ja 27 maaottelua. Vahvarakenteinen puolustaja on parhaimmillaan pääpelaajana. Sveitsiläisen ponnistusvoima tekee hänestä vaarallisen aseen erikoistilanteisiin. Rooli Deportivossa löytyy avauksesta.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Zakaria Bakkali (Valencia, laina)
Vasen laitahyökkääjä, 21-vuotias

Bakkali on kova kiinnitys Deportivolle. Nuori belgialainen on nopea ja erinomainen haastaja 1vs1 -tilanteissa. Laituri leikittelee usein vastustajien kanssa harhautuksillaan ja pitää hyvällä tasapainollaan pallon itsellään. Pienenä miinuksena itsekkyys pallon kanssa.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Adrián López (Porto, laina)
Keskushyökkääjä, 29-vuotias

Adriánilta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta La Ligasta. Hyökkääjä on edustanut Atlético Madridia, Deportivoa sekä lainasopimuksilla Villarrealia ja Málagaa. Espanjalainen palaa nyt vanhaan seuraansa kuuden vuoden tauon jälkeen.

Adrián on keskinopea ja hyvin sijoittuva hyökkääjä.  Espanjalainen omistaa myös erinomaiset pallonhallintataidot, jotka mahdollistavat hyviä haastoja puolustajia vastaan.

Federico Valverde (Real Madrid Castilla, laina)
Keskikentän keskusta, 18-vuotias

Bicho (Ferrol, palaa lainalta)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 21-vuotias

Borja Valle (Elche, palaa lainalta)
Vasen laitahyökkääjä, 24-vuotias

Saúl Garcia (Mallorca, palaa lainalta)
Vasen laitapuolustaja, 22-vuotias

Federico Cartabia (Sporting Braga, palaa lainalta)
Oikea laituri, 24-vuotias

Juan Domínguez (Mallorca, palaa lainalta)
Keskikentän keskusta, 27-vuotias

Rubén Martínez (Anderlecht, palaa lainalta)
Maalivahti, 33-vuotias