Jokunen kulmakarva saattoi nousta, kun FC Barcelonan pitkäaikainen supertähti ja elävä seuralegenda Xavi kritisoi Barcelonan junioritoimintaa ja sitä, kuinka akatemiasta ei nouse pelaajia edustusjoukkueeseen. Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeulla oli kuitenkin vastaus valmiina.

– Ongelma on Xavi, Andrés Iniesta, Leo Messi ja kaikki nämä pelaajat. On vaikea olla pelaaja, joka taistelee peliajasta Leo Messin, Neymarin, Xavin, Iniestan, Sergio Busquetsin tai Gerard Piquén kanssa. On hyvin vaikeaa olla sellaisessa joukkueessa, Bartomeu totesi New York Timesille.

Seurapomo ei suinkaan väheksy tai arvostele yllämainittuja tähtiä, vaan viittaa siihen, kuinka seurauskollisia Barcelonan johtavat pelaajat ovat olleet. Xavi pelasi Barcelonan ykkösjoukkueessa 15 vuoden ajan, ja sinä aikana 15 saman pelipaikan pelaajan oli lähdettävä seurasta peliajan puutteen takia.

– Kenestä tulee uusi Leo Messi? Luultavasti muista pelaajista voi tulla seuraava Messi, mutta he joutuvat lähtemään seurastamme, koska tehtävä on mahdoton. Xavi suosittelee, että etenisimme hitaammin, mutta ongelma on Xavi! Hän loi ongelman yhdessä Iniestan ja Piquén kanssa, Bartomeu kuvailee sinänsä varsin positiivista ongelmaansa.

Lähde: Marca