Barcelonan uusi valmentaja Ernesto Valverde on viettänyt vasta muutamia päiviä harjoituskentällä joukkueensa kanssa, mutta valmentaja on jo nyt tyytyväinen näkemäänsä. Bilbaosta saapunut käskyttäjä myöntää tehtävänsä vastuullisuuden, mutta ei pelkää haastetta.

– Minulla on suuri vastuu, ottaen huomioon, mitä edeltäjäni ovat saaneet aikaan. Siitä ei ole epäilystäkään, mutta tiesin sen, kun allekirjoitin sopimuksen. Haaste on vaikea ja innostava, ja yritämme selvitä siitä, Valverde sanoi puhuessaan lehdistölle maanantaina ensi kertaa esittelynsä jälkeen.

Valverdeä motivoi erityisesti oman kädenjälkensä saaminen Barcelonan miehistöön, ja oman identiteetin luominen.

– Se on väistämätöntä. Viime kädessä jokaisella valmentajalla on omat työskentelytapansa ja ideansa. Ehkä alussa aikaa on niukasti, mutta ajan myötä ideat välittyvät joukkueelle.

Valverde tunnustaa kursailematta, että Barcelona tunnetaan joukkueena, joka haluaa hallita peliä ja tehdä aloitteita. Seuran tavaramerkkiä hän ei pyri pois karistamaan, mutta joitain pelillisiä muutoksia tullaan näkemään. Uusia pelaajahankintoja Valverde ei sen sijaan ole seurajohdolta toistaiseksi pyytänyt.

– Kommunikaatio seurajohdon kanssa toimii hyvin. Puhumme nimistä, joita seura on seurannut, mutta toistaiseksi en ole pyytänyt hankintoja. Meillä on jo hyviä pelaajia.

– Olen erittäin tyytyväinen asioiden laitaan, pelaajien työskentelyn tasoon ja sitoutumisen asteeseen. Pelaajani ovat hyväntuulisia, Valverde summaa.