Kotikaupunkinsa Osasunassa käytännössä koko uransa viime kesään asti pelannut Mikel Merino siirtyi vuosi sitten suurin odotuksin Saksaan ja Borussia Dortmundiin. 21-vuotias Espanjan nuorten maajoukkuemies ei onnistunut kuitenkaan lyömään itseään läpi debyyttikaudellaan Saksassa, ja nyt edessä voi olla paluu kotimaahan.

Kaikkein todennäköisimmältä näyttää AS:n mukaan siirto Athletic Bilbaoon, vaikka myös Valencia, Real Sociedad ja Alavés ovat Merinosta kiinnostuneita. Ratkaisua siirtokysymykseen odotetaan vielä tällä viikolla. Siinä, missä viimeksimainittu kolmikko havittelee Merinoa lainalle, on Bilbao halukas ostamaan pelaajan pelioikeudet omaksi omaisuudekseen. Merinon kauppahinnaksi AS ounastelee noin 10 miljoonaa euroa.

Bilbaoon Merinoa houkuttelee myös kolme toveria alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta. Yeray Alvaréz, Kepa Arrizabalaga ja Iñaki Williams ovat tuttuja Espanjan paidasta ja ryhmästä, joka eteni finaaliin kesän EM-turnauksessa mestari-Saksaa vastaan.

Bilbao kaipaa vahvistusta keskikentälle jo pian, sillä se aloittaa jo ensi viikolla Eurooppa-liigan karsinnat Dynamo Bukarestia vastaan.