Neymar siirtyi FC Barcelonaan kesällä 2013 Santosista. Tuon jälkeen hänestä on kasvanut yksi maailman parhaimmista pelaajista. Otteluita nykyisen joukkueen paidassa on kasassa 186 ja maaleja tehtynä 105.

Vaikka hän onkin nykyään yksi seuran valovoimaisimmista tähdistä, niin asia oli toisin hänen saavuttua Brasiliasta. Pelaaja myönsikin, että alku Espanjassa oli erikoinen, sillä hän jakoi pukukopin omien idoleidensa kanssa.

– Se oli tietenkin erittäin hieno tilanne, sillä kun katsoin ympärilleni, huomasin Lionel Messin, Xavin, Andrés Iniestan ja Gerard Piquén.

– Tuntui, että olin videopelin sisällä. Olin pelannut heillä konsolillani ja yhtäkkiä he olivat joukkueessani, Neymar kertoi brasilialaisessa televisio-ohjelmassa Caldeirao do Huckissa.

Neymar on yhden Barcelonan seurahistorian tehokkaimman kolmikon MSN-trion nuorin jäsen. Nykyään joukkueeseen siirtyvät kokemattomat pelaajat saattavat ajatella Neymarista samalla tavalla, mitä hän oli itse ajatellut muista saapuessaan joukkueeseen. Brasilialainen ei kuitenkaan ole unohtanut, miltä tuntui liittyä Barcelonan kaltaiseen suurseuraan.

– Alkuun minulla nolostutti puhua heille. He olivat minun idoleitani. Olin uusi pelaaja ja erittäin nuori.

Neymar on saavuttanut Barcelonassa muun muassa yhden Mestarien liigan voiton ja kaksi La Liga -mestaruutta.