Ernesto Valverdella on ensi kaudella edessä ensimmäinen sesonki FC Barcelonan peräsimessä. Tällä hetkellä mies varmasti miettii, millä tavalla tahtoo joukkueensa pelaavan, mille pelipaikoille tarvitaan vahvistuksia ja ketä nuo vahvistukset ovat.

Barcelonan kausi 2016-17 oli pettymys. La Ligan kakkossija, Mestarien liigan puolivälieriin pääsy ja Copa del Reyn voitto ei ole huono suoritus, mutta katalonialaisseurasta puhuttaessa odotukset ovat aina valtavat.

Yhtenä suurimmista syistä kauden vaikeuksiin pidettiin joukkueen keskikenttää, joka ei ole enää parhaimpien vuosiensa tasolla.

Valverden huhutaan lähtevän korjaamaan Barcelonan pitkäaikaista vahvuusaluetta pudottamalla Lionel Messin pelaamaan keskikentän kolmikkoon. Tämä tarkoittaisi sitä, että hyökkäystrio argentiinalaisen, Luis Suarezin ja Neymarin välillä hajotettaisiin.

Messin paikalle hyökkäyksessä Barca-valmentaja tahtoo Goalin mukaan joko Gerard Deulofeun tai Ousmane Dembélén.

La Ligan kaikkien aikojen paras maalintekijä voitti viime kaudella Kultaisen kengän, tehdessään eniten maaleja Euroopan pääsarjoissa. Tästä johtuen miehen roolin laskemista voi pitää pienenä riskinä.