Argentiinan jalkapalloliitto on maksanut Sevillalle Jorge Sampaolin ulosostohinnan. Sevilla ja Argentiinan jalkapalloliitto ilmoittivat asiasta verkkosivuillaan.

Sampaoli esiteltiin lehdistötilaisuudessa Buenos Airesissa uutena Argentiinan maajoukkuevalmentajana. 57-vuotias luotsi puhui maajoukkueen tulevaisuudesta.

– Tämä on minulle unelmieni täyttymys. Sopimukseni kestää vuoden 2022 MM-kisoihin saakka ja toivottavasti voimme luoda jotain erityistä argentiinalaiselle jalkapallolle. Meidän pitää rakentaa maajoukkueestamme sellainen, joka kunnioittaa argentiinalaista jalkapalloa ja sen arvoja. Meillä on yli sata pelaajaa listoillamme, joista voimme valita kokoonpanomme.

– Maajoukkueemme ei ole vain 24 pelaajan joukkue, vaan edustamme 40 miljoonaa ihmistä. Ideani on kutsua maajoukkueeseen sellaisia pelaajia, jotka pelaavat keskenään hyvin. Haluamme Lionel Messin olevan onnellinen maajoukkueessa, ja tahdomme Messin pelaavan sopivien pelaajien kanssa. Puhuin eilen hänen kanssaan ja Messi on hyvin innoissaan tästä uudesta aikakaudesta.

Argentiina on parhaillaan viidennellä sijalla Etelä-Amerikan karsintalohkossa. Neljä ensimmäistä menevät suoraan ensi vuonna pelattaviin Venäjän MM-kisoihin. Viides joutuu jatkokarsintaan. Argentiina joutuu todellisen haasteen eteen välittömästi seuraavassa karsintaottelussa, kun Sampaolin luotsaama maajoukkue matkustaa Uruguayn vieraaksi.

Sevillan odotetaan korvaavan Sampaoli Celtasta lähteneellä Eduardo Berizzolla. Berizzon työsopimus julkaistaneen lähiaikoina.