Futisnostalgikoilla on varmasti loppuiäkseen lämpimiä muistoja legendaarisista brasilialaisista laitapuolustajista Roberto Carlosista ja Cafusta. Kovin paljoa pekkaa pahemmas eivät jää kuitenkaan tämänkään sukupolven brasilialaiset laitapakit Dani Alves ja Marcelo. Miehet, jotka alkavat puhjeta kukkaan, mitä tärkeämpiä pelejä pelataan.

34-vuotiasta oikeaa laitapuolustajaa Dani Alvesia muistellaan kaiholla Barcelonassa, jossa mies pelasi kahdeksan kauden ajan. Täksi kaudeksi Alves siirtyi Italian mestariryhmä Juventukseen, joka puolestaan pudotti Barcelonan Mestarien liigan pudotuspeleissä. Alves on osoittanut vain parantavansa, mitä enemmän vuosia karttuu, sillä hän on ollut kevään tärkeissä otteluissa todellakin liekeissä. Maaleja ja syöttöjä on ropissut tilille solkenaan niin Mestarien liigassa kuin vaikkapa Italian cup-finaalissakin.

Toinen mainioon vireeseen äitynyt brassipuolustaja on Real Madridin aina luotettava Marcelo. 29-vuotias vasen laitapuolustaja tarjoili keskiviikkona ottelussa Celta Vigoa vastaan jo kauden kymmenennen maalisyöttönsä La Ligassa. Marcelo ehti 10 syötön rajapyykille Top 5 -liigojen ensimmäisenä puolustajana, ja on syöttötilastossa muun muassa Lionel Messin edellä.

Squawka

@Squawka
Marcelo now has 10 assists in #LaLiga this season; one more than Lionel Messi. 🔥

Not bad for a defender...

Horoskooppeihin uskovat saattavat pitää itsestäänselvänä kaksikon lämpenemistä kevään korvalla, sillä molemmat ovat syntyneet toukokuussa – Dani Alves 6.5. ja Marcelon 12.5. Mikä muun jalkapalloyleisön kannalta ihastuttavinta, näitä kevään poikia saadaan ihailla vielä kesäkuun puolella Mestarien liigan loppuottelussa.