Manchester United eteni Eurooppa-liigan finaaliin pudottaen Celtan välierissä lopulta yhteismaalein 2-1. Ensimmäinen osa päättyi Vigossa José Mourinhon valmentaman miehistön 0-1 -vierasvoittoon ja juuri päättynyt toinen osaottelu päättyi tasapeliin luvuin 1-1.

Celtan ei pidä kuitenkaan missään nimessä hävetä peliesityksiään Manchester Unitedia vastaan, jonka pelaajamateriaali oli kokonaisuudessaan yksinkertaisesti vain liian kovalla tasolla vigolaisille. Celta avasi peliään toisessa osassa odotetusti ja saikin luotua useita maalipaikkoja kamppailun aikana. Selvimmät maalipaikat tulivat Iago Aspasille, Daniel Wassille ja John Guidettille.

Kerrassaan mahtavaa työtä Celtan peräsimessä toista kautta putkeen tehneen Eduardo Berizzon ryhmä tarvitsi kaksi maalia päästäkseen Tukholmassa pelattavaan finaaliin. Celtalla oli ensimmäinen loistava maalintekopaikka jo neljännellä minuutilla – juuri kuten avausosassakin. Silloin Wass puski muutaman metrin etäisyydeltä ohi maalin, ja tällä kertaa Sergio Romero torjui Aspasin laukauksen. Vain hetkeä myöhemmin isännät menivät johtoon Marouane Fellainin puskuosumalla.

Fellainin osuma ei kuitenkaan muuttanut mitään konkreettisesti, sillä Celta tarvitsi vieläkin samat kaksi maalia edetäkseen jatkoon. Vielä muutama minuutti ennen puoliaikaa avausosassakin loistavasti pelannut Pione Sisto sai maalipaikan, mutta Romero kesti jälleen. Hugo Mallolla oli mahdollisuus tasoittaa ottelu välittömästi toisen jakson avausminuutilla, mutta kuten olettaa saattoi – Romero oli jälleen mies paikallaan.

Guidetti pääsi yrittämään onneaan tunnin kohdalla, kun ruotsalaiskärki sai tilaa boksin keskellä ja laukoi, mutta veto meni päätykatsomoihin. Myös Celta-vahti Sergio Álvarez otti roolia toisella jaksolla pysäyttäessään muutaman isäntien vaarallisen tekopaikan.

Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Celta lopulta onnistui kuin onnistuikin tasoittamaan ottelun noin kymmenen maalintekoyrityksen jälkeen. Theo Bongondan loistokeskitys löysi vapaaksi jääneen Facundo Roncaglian pään ja argentiinalaispuolustaja puski Celtan maalin päähän finaalipaikasta.

Roncaglian ilo ei kestänyt pitkään, sillä puolustaja lensi punaisella kortilla ulos vain kaksi minuuttia myöhemmin Manchester Unitedin Eric Baillyn kanssa pienoisen käsirysyn jälkeen. Lisäajan kuudennella minuutilla Guidettilla oli vielä yksi paikka viedä joukkueensa kotikaupunkinsa finaaliin, mutta ruotsalainen epäonnistui jälleen mahdollisuudessaan.

Celtan eurounelma katkesi, mutta Berizzon ryhmä tuli ryminällä mukaan europeleihin, ja oli käytännössä kauden suurin espanjalainen euroyllättäjä.