Espanjalaismedia kertoo, että Real Madridin on hankkinut itselleen kaksi uutta pelaajaa. He ovat 16-vuotias brasilialainen Vinicius Júnior ja 19-vuotias Theo Hernández. Heidän lisäkseen vedonlyöntiyhtiöiden kertoimien perusteella madridilaisseura on 18-vuotiaan Kylian Mbappén todennäköisin seura, jos nuorukainen päätyy vaihtamaan joukkuetta tulevana kesänä.

Ei tarvitse olla kovin terävä huomatakseen, että kaikki pelaajista ovat todella nuoria. Heidän keski-ikänsä on vain 17,7 vuotta. Tämä on täysin linjassa seuran viime vuosien hankintojen kanssa.

Edellisen kolmen kauden aikana Real Madrid on hankkinut 12 pelaajaa. Heidän keski-ikänsä on oston tapahtuessa ollut 22,2 vuotta. Tämä luku on laskemassa entisestään. Nuorten pelaajien hankintojen seurauksena voi siis sanoa, että galácticojen ostamisen sijaan Real Madrid on alkanut ostamaan prototähtiä.

Prototähtiä ja galácticoita

Prototähti on syntyvä tähti. Sen ympärillä on jo kaikki oikeat aineet, mutta ne eivät vielä ole tiivistyneet varsinaiseksi tähdeksi. Real Madrid tahtoo saada pelaajan jo tuossa prototähtivaiheessa. Auringon kaltaisella tähdellä tuo vaihe kestää noin 10 miljoonaa vuotta. Real Madridin kaltaisessa ympäristössä ja oikeanlaisella suunnitelmalla ei tarvitse odottaa kuin muutama vuosi.

Esimerkiksi 18-vuotiaana ostettu Raphaël Varane ja 19-vuotiaana hankittu Marco Asensio kuuluvat prototähti-hankintoihin. Molemmat ovat pystyneet auttamaan joukkuettaan jo saavuttuaan, mutta heiltä voi odottaa seuraavan viiden vuoden aikana esimerkiksi valintaa FIFA:n vuoden joukkueeseen.

Real Madrid aloitti ”Galáctico”-pelaajahankintapoliitiikan 2000-luvun alussa. Tuolloin alkanut supertähtien kerääminen kulminoitui nimiin kuten Luís Figo, Zinédine Zidane, Ronaldo ja David Beckham. Heidän keski-ikänsä siirtojen tapahtuessa oli 27,25 vuotta. Tuossa iässä pelaajat ovat jo osoittaneet olevansa maailman ehdotonta eliittiä useana vuotena. Nykyiset hankinnat ovat enemmänkin vasta osoittaneet potentiaalinsa kuulua maailman ehdottomaan eliittiin.

Operaatio Galáctico epäonnistui

Kun Galáctico-hankinnat alkoivat, oli sen tuoma menestys loppujen lopuksi melko vähäistä odotuksiin nähden. Kolmesta suuresta pokaalista (La Liga, Mestarien liiga ja Copa del Rey) esimerkiksi Beckham voitti Real Madridissa pelatessaan vain yhden La Ligan ja yhden Copa del Reyn. Ronaldo pelasi puolestaan seurassa neljä kokonaista kautta ja kyseisiltä kausilta saldona oli vain yksi Espanjan mestaruus.

Mitä nuorempana pelaaja liittyy joukkueeseen, sitä paremmin hänet voidaan kasvattaa oikeaan rooliin menestymisen kannalta. Tämä on tuottanut paremmin tulosta kuin valmiiden supertähtien hankkiminen.

Real Madrid on tällä hetkellä kahden ottelun päässä ollakseen ensimmäinen joukkue, joka voittaa Mestarien liigan kahdella peräkkäisellä kaudella. Sillä on myös etulyöntiasema taistossa Espanjan mestaruudesta, sillä joukkue on FC Barcelonan kanssa tasapisteissä, mutta madridilaisilla on pelattuna yksi ottelu vähemmän.