Kun vastakkain asettuivat La Ligassa toiseksi viimeisenä oleva Granada, jonka putoaminen sarjasta on jo varmistunut, ja mestaruustaistelun loppusuoralle sisäkurvista kaasuttava Real Madrid, oli katsojilla lupa odottaa todellisia murskanumeroita. Eikä asiaan vaikuttanut millään tavalla se, että Los Blancos lähti otteluun odotetusti täydellisen varamiehisellä kokoonpanolla lepuuttaen avainmiehiään ensi viikon Mestarien liiga -derbyyn.

Ja sitä myös saatiin, mitä tilattu oli. Real Madrid aloitti maalinteon ajassa 2:22, eikä tahti vielä avausjakson aikana hiljentynyt. Toinen puoliaika sen sijaan meni pelailuksi ja avausjakson 0-4 -lukemat jäivät myös Madridin voittonumeroiksi.

Avausmaalista vastasi kolumbialainen James Rodríguez Lucas Vazquezin esityöstä. Granadan puolustus oli tässä tilanteessa – kuten oikeastaan koko pelissä – askeleen tai kaksi jäljessä ja tuloksena oli helppo koulumaali aivan maalin edestä.

James oli asialla myös toisessa maalissa, joka syntyi kymmenennen peliminuutin kohdalla. Tällä kertaa maalintekijä pääsi puskemaan täysin vapaasti parhaasta maalintekosektorista, ja Granada-vahti Memo Ochoa oli voimaton. Keskityksen tarjoili Fabio Coentrao.

Real Madrid ei armoa tuntenut, vaan pieksäjäisiä jatkoi puolen tunnin pelin jälkeen Álvaro Morata. Nyt tilanteen järjesteli Danilo. Ja kun kauden aikana penkkiä kuluttaneille pelaajille tarjotaan tilaisuus maalisaldojen kaunistelemiseen, niin tilaisuuteen myös tartutaan.

Alle viisi minuuttia myöhemmin Morata pyöritteli isäntien puolustajia umpisolmuun ja pamautti lähietäisyydeltä pallon voimalla verkkoon: 0-4. Sääliksi alkoi käydä paitsi meksikolaisvahti Ochoaa niin myös katsomossa kovaa osaansa vollottaneita Granada-kannattajia.

42. peliminuutilla oli Vazquezin vuoro narutella Granada-puolustusta. Osuma olisi ollut potentiaalisesti illan komein, mutta Lucas Vazquezin veto ponnahti ylärimasta katsomoon. Kolme minuuttia myöhemmin Casemiro ampui vielä avopaikasta yli. Tauolle mentiin 0-4 -lukemissa täysin yksipuolisen näytöksen jälkeen.

Jos ottelu oli ennakkoasetelmissa jo jonkinlaista pakkopullaa, niin siltä se toisella puoliajalla melko pitkälti näyttikin. Madridilaiset nostivat jalan kaasulta eikä Granadalla löytynyt taitoa eikä välttämättä tarvittavaa intoakaan maalipaikkojen luomiseen. Kiko Casillallekin kirjattiin kuitenkin toisella puoliajalla peräti kolme torjuntaa avausjakson nollaan verrattuna. Vastapuolen Ochoalle torjuntoja kertyi ottelussa neljä.

Paikalle saapuneen yleisön mieliksi Zinedine Zidane vaihtoi toisella puoliajalla kentälle tähtikategorian pelaajista Karim Benzeman ja Iscon. Maalitalkoisiin kaksikko ei kuitenkaan osallistunut.

80. minuutilla nähtiin sellainenkin ihme kuin Granadan maalipaikka. Real Madridin puolustus lepsuili ja pallo kimpoili sopivasti Martin Honglalle. Maali ammotti tyhjillään, mutta Hongla kiskaisi kuitenkin pallon taivaan tuuliin. Eikä pyristely jäänyt siihen, vaan hetkeä myöhemmin Adrian Ramos pääsi kokeilemaan Casillan refleksejä. Borussia Dortmundissa aiemmin pelannut Ramos oli muutenkin koko pelin ajan Madrid-puolustuksen riesana.

Loppuvihellystä ei tarvinnut odottaa kovin paljoa 90 minuutin yli, ja Real Madrid sai lähteä kolmea pistettä rikkaampana keskittymään vielä tärkeämpiin otteluihin.