Real Madrid tarvitsee vielä kymmenen pistettä voittakseen varmasti Espanjan La Ligan mestaruuden. Heillä on varaa pelata siis jäljellä olevista neljästä ottelusta yksi tasapeli, mutta tappion myötä FC Barcelona voittaa mestaruuden, jos saavat täyden pistepotin jäljellä olevista kolmesta helpohkosta ottelusta. Etu on siis todella minimaalinen, vaikka El Clásiconkin jälkeen on vielä puhuttu mestaruuden olevan lähes varmasti matkalla Madridiin.

Real Madrid on käyttänyt erittäin paljon rotaatiota tämän kauden aikana. Tärkeää ottelua edeltävään peliin se on voinut halutessaan laittaa käytännössä jokaiselle paikalle eri pelaajat, mitä joukkue aikoo peluuttaa isossa pelissä. Tämä on herättänyt puheet Real Madridin A- ja B-joukkueesta.

A-joukkueessa pelaa pelaajat, joihin Zinédine Zidane luottaa tärkeimmissä ja ennakkoon haastavimmissa otteluissa. B-joukkue pelaa puolestaan etukäteen heikompia joukkueita vastaan. Pelaajien kuormituksen jakamiseen tämä on erinomainen tapa, jos on niin laaja materiaali, mitä Real Madridilla on.

Ainoaksi ongelmaksi tavassa on koitunut se, että ranskalaisvalmentaja ei suostu luottamaan B-joukkueen pelaajiin tärkeissä otteluissa, vaikka he pelaisivat kuinka hyvin tahansa. Sama pätee myös toisinpäin. A-joukkueeseen kuuluvat pelaajat saavat vastuuta tärkeissä otteluissa, vaikka eivät ole onnistuneet. Tähän on tullut muutoksia oikeastaan vain silloin, kun joku luottopelaajista on loukkaantunut.

A-joukkueen peliotteet ovat olleet staattisia ja he ovat luoneet maalintekotilanteita enimmäkseen keskityksien ja erikoistilanteiden kautta. Toki se on ollut tuloksellisesti hyvää, mutta kuten lauantaina Valenciaa vastaan, sen voitot tulevat usein hikisesti aivan viime hetkien maaleilla. B-joukkueen peli on puolestaan ollut parhaimmillaan sitä kuuluisaa valkoista balettia, jota Real Madrid-kannattajat tahtovat nähdä.

Jalkapallo on joukkuelaji, jossa kollektiivin tekeminen on aina yksilöitä tärkeämpää. Ei voi sanoa, että Isco on pelannut yksin niin upeasti, että hän ansaitsisi paikan A-joukkueesta. Puolestaan voi sanoa, että Isco on pelaamisellaan parantanut kollektiivin tekemistä kentällä ollessaan huomattavasti enemmän kuin jotkut A-joukkueen pelaajista, jonka takia hänet tulisi nostaa heidän tilalleen.

Iscon lisäksi Àlvaro Morata on toinen useiden mielestä enemmän vastuuta ansaitseva pelaaja. He ovat aina kentällä ollessaan olleet joukkueelleen todella paljon hyödyksi. Puolestaan Karim Benzema ja Gareth Bale ovat huonontaneet yksilöinä joukkueensa tekemistä. Kuulostaa siltä, että ensin mainittu kaksikko tulisi tietenkin nostaa jälkimmäisten pelaajien tilalle. Näin ei kuitenkaan ole käynyt, eikä tule käymään.

Näin pitkän ajan jatkuneen ilmiön aikana kyse ei voi olla enää mistään muusta, kun Zidanen itsepäisyydestä. Halusta pysyä alkuperäisessa ratkaisussaan kauden loppuun asti ja todistaa sillä jotain joillekkin. Hänen valinnoilleen ei ole enää mitään perusteita, mutta silti hän tekee ne valinnat.

Perusteluna väittämälle voidaan ottaa pelaajien tilastoja tarkkailuun. Tutustutaan ensin Benzeman ja Moratan väliseen vertailuun. Alla näkyy hyökkääjälle oleellisia tilastoja. Lähteenä toimii Squawka ja niihin on laskettu mukaan kaikki tämän kauden La Liga -ottelut. Parempi tulos on merkitty *-merkillä

Tilasto Karim Benzema Àlvaro Morata
Maalit/90min 0,47 1,00*
Maalisyötöt/90min 0,21 0,31*
Syöttöprosentti 80%* 79%
Laukusutarkkuus 60% 61%*
Ohitukset /90min 0,74 1,61*
Pääpallojen voittoprosentti 40% 54,76%*

Morata häviää vain syöttöprosenttien vertailussa ja siinäkin ero on vain yhden prosentin. Tutkitaan seuraavaksi keskikenttäpelaajalle oleellisia tilastoja Balen ja Iscon välillä. Toki pelaajien roolit eroavat toisistaan paljon, mutta näiden tilastojen jälkeen pointti on selvä.

Tilasto Gareth Bale Isco
Maalit/90min 0,44 0,61*
Maalisyötöt/90min 0,13 0,37*
Syöttöprosentti 78% 90%*
Avainsyötöt/90min 1,27 1,78*
Luodut tilanteet/90min 1,40 2,15*
Laukaustarkkuus 48% 67%*
Ohitukset/90min 1,65 2,76*
Rikotuksi joutumiset/90min 1,01 2,33%*

Isco voitti 8-0 ja suurimman osan melko selvästi. Jos erot pelaajien välillä ovat näin selvät, niin kyse ei voi olla mistään muusta kuin itsepäisyydestä.

Vain yksi tappio ja Real Madrid on suuressa vaarassa jäädä taas ilman La Ligan mestaruutta. Zidanen tulisi miettiä vain ja ainostaan, ketkä pelaajat nostavat joukkueen todennäköisyyksiä voittaa.