FC Barcelona kuroi Real Madridin piste-eron kiinni viime viikonloppuna pelatun El Clásicon seurauksena. Jättiläiset ovat tällä hetkellä tasapisteissä, mutta Real Madridilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Kummatkin joukkueista voittivat oman ottelunsa keskiviikkona murskaavasti, joten La Ligan mestaruustaistot tulee ratkeamaan aivan loppusuoralla.

Madridilaisjoukkueen osakkeita mestaruustaistossa nostaa heidän rästiottelunsa Celta Vigoa vastaan. Mestaruus on siis heidän omissa käsissään, vaikka pelaisivatkin vielä yhden tasapelin. Barcelonalla puolestaan on etu, jos joukkueet jäävät tasapisteisiin kauden päätyttyä. Espanjan pääsarjassa joukkueiden jäädessä samaan pistemäärään kauden päätteeksi, heidän keskenäisten otteluiden tulokset toimivat ensisijaisesti sijoituksen ratkaisussa. Tämän seurauksena Barcelonan ottama voitto El Clásicosta voi nousta vielä todella suureen arvoon.

Tässä joukkueiden jäljellä olevat ottelut.

Real Madrid

Real Madridilla on vielä jäljellä haastavia joukkueita. Sevilla ja Valencia voivat hyvänä pelipäivänä aiheuttaa Los Blancosille pistemenetyksiä, mutta molemmat näistä otteluista tullaan pelaamaan Santiago Berabéulla. Myös vieraspeli Celta Vigoa vastaan on ennakkoon mahdollinen kompastuskivi.

Kierros 35 Real Madrid-Valencia, 29.4.

Kierros 36 Granada-Real Madrid, 6.5.

Kierros 37 Real Madrid-Sevilla, 14.5.*

Kierros 21 Celta Vigo-Real Madrid 17.5.* (Ottelu siiretty alkuvuodesta)

Kierros 38 Málaga-Real Madrid 21.5.*

*= Ottelun tarkka pelipäivä vahvistamatta

FC Barcelona

Luis Enriquen miehistön ennakkoon vaikeimmat ottelut ovat tulevan viikonlopun Barcelonan paikallisottelu Espanyolia vastaan, kotiottelu hyvässä vireessä olevaa Villarealia vastaan ja kauden viimeinen vierasottelu Las Palmasin vieraana.

Kierros 35 Espanyol-Barcelona 29.4.

Kierros 36 Barcelona-Villareal 6.5.

Kierros 37 Las Palmas-Barcelona 14.5.*

Kierros 38 Barcelona-Eibar 21.5.*

*= Ottelun tarkka pelipäivä vahvistamatta