Real Madrid murskasi keskiviikkona Deportivo la Coruñan vieraskentällä 6-2 -lukemin. Joukkueen avauskokoonpanossa ei ollut Marcelon ja Nachon lisäksi ketään pelaajaa, joka olisi aloittanut El Clásicon. Tämän seurauksena voidaan siis puhua Real Madridin ”B-joukkueesta” tai ”Kakkosryhmästä”.

Zinédine Zidanen ykkösvaihtoehdossa, eli ilman loukkaantumisia isoissa otteluissa aloittavassa kokoonpanossa ovat olleet Keylor Navas, Dani Carvajal, Sergio Ramos, Raphaël Varane, Marcelo, Casemiro, Toni Kroos, Luka Modric, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale ja Karim Benzema. Tuo nippu on pelannut tuloksellisesti fantastisesti, mutta tuloksista huolimatta sen pelaamista on arvosteltu paljon. Yksilöitä kuten Balea ja Benzemaa on kritisoitu rajusti. Joukkueen runsaisiin keskityksiin painottuvaa rakentelua on pidetty yksipuolisena ja sitä on pidetty hieman onnekkaana, koska se on usein pelastanut pisteet itselleen vasta ottelun viime hetkillä.

Keskiviikon Deportivo-ottelussa Real Madrid pelasi fantastisesti. Ehkä jopa kauneinta peliä, mitä siltä on nähty Zidanen ja Rafael Benitezin aikakausilla. Se liikutti palloa hyökkäysalueella tavalla, jota ei ole totuttu näkemään tämän kauden Real Madridilta. Se loi valtavan määrän loistavia maalintekopaikkoja monipuolisesti ja kaikki joukkueen pelaajat pelasivat peliä epäitsekkäästi toisilleen. Ei ole liioiteltua sanoa, että Real Madrid olisi voinut jopa tuplata ottelun maalimääränsä edes keskinkertaisella viimeistelyllä ja kahden väärin hylätyn paitsiomaalin hyväksymisellä. Joukkueen 22 laukauksesta peräti 15 tuli rangaistusalueen sisältä.

Toki tulee muistaa, että vastassa oli sarjataulukon viidenneksi viimeisenä majaileva joukkue. Siitä huolimatta, viimeistään eilinen ottelu herättää kysymyksen, ketkä pitäisi oikeasti olla Real Madridin avauskokoonpanossa esimerkiksi tulevassa Mestarien liigan välierässä Atlético Madridia vastaan.

Esimerkiksi Isco oli eilisessäkin ottelussa sensaatiomainen, mutta hän ei saanut minuuttiakaan peliaikaa El Clásicossa. Myös Marco Asension, Mateo Kovacic ja James Rodriguez ovat olleet viimeaikoina aina tilaisuuden saadessaan erinomaisia. Näiden lisäksi myös Alvaro Morata on ollut reilusti tehokkaampi verrattuna Zidanen jatkuvasta luotosta nauttivaan Benzemaan verrattuna.

Olisi helppoa sanoa, että esimerkiksi edellämainitut viisi pelaajaa tulisivat olla avauskokoonpanossa Atlético Madridia vastaan. Jos alkaa miettimään, että kenen tilalle he tulisivat, niin asia vaikeutuu huomattavasti. Casemiro olisi helppo pudottaa ”ei galáctico” -statuksensa vuoksi, mutta hän on ollut ykkösnyrkin tärkeimpiä pelaajia. Kroos ja Modric ovat puolestaan osoittaneet olevansa yksi maailman kovimpia keskikentän kaksikkoja. Hyökkäyspäässä Ronaldon rooli on koskematon. Bale ja Benzema ovat puolestaan juuri sellaisia pelaajia, joita seuran presidentti Florentino Pérez tahtoo nähdä joukkueensa avauskokoonpanossa. Kuten tiedetään, tämän presidentin mielipiteellä on vaikutusta.

Balen paikka vapautuu kyseiseen välierään hänen loukkaantumisen seurauksena, mutta hänen tilalleen ei voi laittaa viittä pelaajaa.

Tilanne on toki positiivinen, koska todella leveä rinki on huomattavasti paljon parempi kuin avauskokoonpanollinen hyviä pelaajia ja surkea vaihtopenkki. Positiivisuudesta huolimatta asiasta on kehkeytymässä Zidanelle ongelma. Hän on pystynyt käsittämättömästi pitämään hyvin pitkälle koko joukkueen tyytyväisenä rooliinsa, mutta nyt tuo alkaa olemaan entistä vaikeampaa. Kilpailu Real Madridin avauskokoonpanon pelipaikoista on ennennäkemätöntä. On todella mielenkiintoinen nähdä, ketkä tulevat olemaan loppukauden aikana joukkueen avauksessa ja ennenkaikkea, keiden ympärille se alkaa rakentamaan ensi kauden joukkuetta.

Tämän hetkiseen kilpailutilanteeseen pitäisi vielä ensi kaudeksi saada lisättyä Pérezin pakkollinen tai pakolliset galáctico-hankinnat.