Real Madrid ja FC Barcelona kohtaavat tänään Santiago Bernabéulla klo 21:45. Yksi kaikkien aikojen suurimmista yksittäisistä sarjaotteluista herättää aina suuren huomion ympäri maailmaa.

Joukkueet löytyvät La Ligasta tällä hetkellä sijoilta yksi ja kaksi. Real Madrid johtaa kolmella pisteellä ja se on pelannut yhden ottelun vähemmän. Tämä takaa herkulliset lähtökohdat otteluun, sillä Barcelona on lähes pakkovoiton edessä, jos se aikoo kääntää mestaruustaiston itselleen.

Tässä kuusi faktaa joukkueiden välisistä otteluista.

1. 115 vuoden historia

Ensimmäinen Real Madridin ja FC Barcelonan välinen kohtaaminen pelattiin maaliskuussa 1902. Barcelona voitti tuon ottelun 3-1 -lukemin.

2. Messi on kohtaamisten maalikuningas

Lionel Messi on onnistunut tekemään 33:ssa pelaamassaan El Clásicossa 21 maalia Real Madridin verkkon. Seuraavaksi eniten maaleja on tehnyt Alfredo di Stefano, joka teki yhteensä 18 osumaa Barcelonaa vastaan.

3. Manuel Sanchisilla on eniten El Clásicoja pelattuna

Manuel Sanchis pelasi urallaan huimat 43 peliä Real Madridin ja Barcelonan välillä. Edelleen pelaavista pelaajista ykkösenä on Andres Iniesta 34 ottelulla. Real Madridin Sergio Ramosilla kasassa on 33 kohtaamista.

4. Viimeisin 0-0 -lopputulos 15 vuoden takaa

Joukkueiden kohtaamisissa on totuttu näkemään maaleja. Edellisen kerran 0-0 -lukemiin päädyttiin marraskuussa 2002. Tuo peli pelattiin Camp Noulla. Santiago Bernabéulla edellisin maaliton tasatulos tapahtui kaudella 1986-87.

5. Kolmessa edellisessä El Clásicossa kotijoukkue on jäänyt voitotta

Kotietu on viimeaikojen tulosten perusteella keskivertoa pienempi, kun Barcelona ja Real Madrid pelaavat vastakkain. Molemmat joukkueet voittivat viime kaudella vierasottelunsa ja tämän kauden ensimmäinen Clásico päättyi tasapeliin.

6. Tämän vuoden kohtaamisessa on mukana pelaajia 14:sta eri maasta

Kahden espanjalaisjoukkueen kohdatessa espanjalaisia pelaajia on luonnollisesti eniten. Tämän lisäksi ottelukokoonpanossa on mukana viisi brasilialaista, neljä ranskalaista, neljä portugalilaista, kolme kroatialaista, kaksi saksalaista ja kaksi argentiinalaista. Näiden lisäksi Costa Ricasta, Kolumbiasta, Walesista, Hollannista, Turkista, Uruguayista ja Dominikaanisesta tasavallasta on yksi pelaaja.