Real Madridissa pelaava Toni Kroos kertoo joukkuetta valmentavan Zinédine Zidanen tuomasta positiivisesta muutoksesta joukkueeseen.

Zidane ylennettiin seuran edustusjoukkueen valmentajaksi viime vuoden tammikuussa, kun Rafael Benítez sai potkut vain reilun puolen vuoden työskentelyn jälkeen. Ranskalainen on valmentanut Real Madridin jo Mestarien liigan voittoon.

Tällä hetkellä Real Madrid on La Ligan kärjessä ja Mestarien liigan kahdeksan parhaan joukossa. Tämän myötä ranskalaisvalmentajalla on mahdollisuus saavuttaa vielä reilusti lisää pokaaleita ennen kuin miehen ensimmäinen kokonainen kausi työtehtävässä päättyy.

Kroos on ollut yksi Zidanen palapelin tärkeimpiä palasia. Hän on pelannut 23 La Liga –ottelua ja antanut niissä kymmenen maaliin johtanutta syöttöä. Vain FC Barcelonan Luis Suárezilla on enemmän.

– Kun Zidane tuli 15 kuukautta sitten, tilanteemme ei ollut paras mahdollinen. Ei seurassa tai joukkueessa, mutta hän on muuttanut kaiken. Rakastan hänen kanssaan työskentelyä, koska meillä on todella hyvät välit ja ajattelemme pelaamisesta samalla tavalla. Tunnen itseni tärkeäksi joukkueelle, Kroos kertoi Uefan haastattelussa.

27-vuotiaan saksalaisen mukaan entisen Real Madrid –pelaajan nouseminen valmentajaksi on ollut valtava piristysruiske sekä hänelle että muulle joukkueelle.

– Zidane on luonut joukkueeseen erittäin positiivisen ympäristön ja olemme ottaneet täysin eri suunnan, siitä minne joukkue oli matkalla ennen häntä.

Useista Kroosin kommentista on rivien välistä luettavissa, että hän ei ollut tyytyväinen Benítezin lyhyeen aikakauteen joukkueessa.

– Hänen saavuttua joukkueeseen aloimme pelata paljon paremmin kuin aikaisemmin. Jopa niin paljon paremmin, että voitimme Mestarien liigan. Tällä kaudella olemme taistelemassa kahdesta tittelistä hänen ansiostaan.