Atlético Madrid kohtaa lauantaina Real Madridin kiihkeässä paikalliskamppailussa. Joukkue on viimeisimmistä kausista poiketen jäänyt hieman reilummin Real Madridista ja FC Barcelonasta jälkeen. Atlético on sarjassa toki kolmantena, mutta eroa kärkeen on kymmenen pistettä, vaikka lauantain vastustajalla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Viime kaudella Atlético Madrid jäi mestaruuden voittaneesta Barcelonasta vain kolmen pisteen päähän. Seura on päässyt myös kahdesti kolmen vuoden sisällä Mestarien liigan finaaliin. Hyvien kilpailukohtaisten saavutusten lisäksi joukkue on pystynyt päättämään pitkän voitottoman putkensa Real Madridia vastaan ja kääntäneett tilastot El Derbi Madrileñon osalta viime vuosien osalta toisinpäin. Diego Simeone ei ole nimittäin hävinnyt Estadio Santiago Bernabéulla kuin kerran ja tuo tapahtui hänen ensimmäisessä paikallisottelussaan vuonna 2012.

Seuran upeasta vuosikymmenestä on tullut myös täytettä palkintokaappiin. Atlético Madrid voitto La Ligan mestaruuden kaudella 2013-14. Tuota mestaruutta seuran presidentti Enrique Cerezo vertasi vastaavanlaiseksi suoritukseksi kuin Leicester Cityn Valioliigan voittaminen viime kaudella.

– Pienempienkin budjettien joukkueiden pelaajat voivat olla erinomaisia. Me onnistuimme tuolloin rakentamaan hyvän joukkueen ja meillä oli uskomaton valmentaja. Aloitimme kauden hyvin ja pystyimme pitämään vauhtia yllä.

– On hyvä muistaa joukkueiden budjettien erot, mutta lopulta sillä ei ole suurta merkitystä. Tilanne oli hyvin samanlainen kuin Leicesterillä, joka kilpaili viime kaudella Chelsean, Manchester Cityn ja Manchester Unitedin kanssa. Heidän Valioliigan mestaruus oli suuri saavutus.

Atlético Madridin presidentti kertoi, että ihmiset usein unohtavat liian usein heidän voittaneen mestaruuden vain viidesosalla Real Madridin ja Barcelonan budjetista.

– Oli melkein mahdoton rikkoa Realin ja Barcan voittoputki, koska heillä molemmilla oli maailman parhaimpia pelaajia, kuten Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi, jotka pelasivat uransa parhaita vuosia.

Atlético Madrid kohtaa ensi viikolla Leicesterin Mestarien liigan pudotuspeleissä.