Real Madridin on viime vuosina useissa tärkeissä tilanteissa pelastanut viime hetkien maalit. Joukkueen kapteeni Sergio Ramos on etunenässä tehnyt viime hetkien maaleja, jotka ovat tuoneet seuralle pokaaleita.

Esimerkkeinä nostettakoon Mestarien liigan finaali 2014, Euroopan Super Cupin finaali 2016 ja El Clásico viime vuoden joulukuussa. Näiden lisäksi joukkue on pystynyt kääntämään lukuisia sarjaotteluita itselleen viime hetkien maaleilla.

Tämä tapa kulkee näköjään Real Madridin DNA:ssa, sillä seuran Juvenil A, eli 17-19 –vuotiaiden joukkue voitti oman sarjansa mestaruuden lisäaikamaalilla.

Real Madridin kannattajien jumaloiman Gutin valmentama joukkue tarvitsi voiton sarjan viimeisestä ottelustaan Getafea vastaan. Ottelu ei edennyt valmentajan suunnitelmien mukaan, kun Getafe siirtyi ensimmäisen puoliajan lopussa 1-0 johtoon.

Real Madrid tasoitti ottelun tunnin pelin jälkeen ja edustusjoukkueen tyylillä puski 2-1 voittomaalin, kun lisäaikaa oli pelattu kuusi minuuttia.

Maalin myötä he voittivat División de Honorin V-sarjan. Sarjoja on yhteensä seitsemän ja jokaisen voittaja sekä paras toiseksi sijoittunut joukkue jatkaa Copa de Campeonesiin.