Baskiseura Athletic Bilbao voitti lauantai-iltana surkeaa kautta pelaavan Osasunan vieraskentällä 2-1 lukemin. Kotijoukkue on voittanut koko kaudella vain yhden ottelun.

Maalinteon aloitti ottelun 12. minuutilla Bilbaon 36-vuotias Aritz Aduriz. Maali oli hyökkääjän sadas liigaosuma Bilbaon paidassa. Yhteensä La Liga maaleja miehellä on kasassa 140, joka on sarjan tämän hetkisistä pelaajista kolmanneksi eniten, heti Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon jälkeen.

Aduriz tarvii enää yhden liigamaalin joukkueen paidassa, jotta hän pääsee seuran kaikkien aikojen kymmenen parhaan liigamaalintekijän joukkoon.

Bilbaon toisen maalin teki ensimmäisen puoliajan lopussa Iñaki Williams. Osasuna kavensi vielä 11 minuuttia ennen loppua, mutta kolme pistettä lähti Athletic Bilbaon mukaan.

Voiton myötä Bilbao nousi ainakin väliaikaisesti pisteen päähän sekä Villarealista että Real Sociedadista, jotka ovat tällä hetkellä viimeisillä europeleihin oikeuttavilla paikoilla.