Espanjan maajoukkue on aloittanut ensimmäiset karsintansa Julen Lopeteguin valmennettavana vakuuttavasti. 2010-luvun menestynein maajoukkue pelasi myöhään perjantai-iltana MM-karsintaottelun Israelia vastaan ja voitti ottelun ongelmitta 4-1.

Myös hyvin karsinnat aloittanut Israel oli selvästi heikompi joukkue Gijonissa pelatussa ottelussa heti alusta asti. Peli oli vanhentunut 13 minuuttia, kun Jordi Alba pelasi hienon penetroivan syötön David Silvalle rangaistusalueen sisään. Manchester Cityn keskikenttäpelaaja laukoi vasemmalla jalallaan pallon Israelin maalivahti Ofic Marcianon jalkojen välistä maaliin.

Toinen maali syntyi juuri ennen puoliaikaa, kun Thiago Alcântara pelasi hyvän syötön Lopeteguin alaisuudessa avauskokoonpanoon nousseelle Vitololle. Sevillan laiturin laukaus epäonnistui hieman, mutta Marciano ei saanut kunnon torjuntaa aikaan ja pallo lirui yli maaliviivan.

Kolmas maali syntyi erikoistilanteesta. Chelsean Diego Costa nousi korkeimmalle kulmapotkutilanteessa ja puski pallon oikeaoppisesti maankautta maalin kattoon.

Loppulukemat 4-1 viimeisteli vaihdosta kentälle tullut Isco, joka päätti Espanjan vastahyökkäyksen löysällä, mutta tarkalla laukauksella vasempaan alakulmaan rangaistusalueen rajalta.

Espanja johtaa karsintalohkoaan tasapistein Italian kanssa. Saldona sillä on neljä voittoa ja yksi tasapeli.