José Ignacio Fernández Iglesias eli Nacho pelaa ylivoimaisesti parasta kauttaan Real Madridissa.

Aikaisempina vuosina Nacho oli kentällä lähinnä vain aivan heikoimpia joukkueita vastaan tai muiden poissaoloja paikkaamassa. Tällä kaudella hän on kuitenkin nostanut tasoaan selvästi.

Nacho on pelannut Real Madridissa joidenkin mielestä yllättävänkin kauan. Debyytti Espanjan pääsarjassa tuli kaudella 2010-2011. Tuosta lähtien 27-vuotias puolustaja on pelannut Los Blancosin avauskokoonpanossa La Ligassa keskimäärin 6,6 ottelussa kauden aikana.

Real Madridilla on vielä 11 ottelua pelaamatta tämän kauden La Ligassa, mutta Nacho on pelannut jo 16 kertaa avauskokoonpanossa, eli suurimmassa osassa otteluista. Toki Realin puolustuksessa on ollut tälläkin kaudella poissaoloja, mutta on Nacho saanut silti selvästi enemmän vastuuta.

Tason noususta ei kerro tietenkään pelkkä kasvanut pelimäärä, sillä eniten puolustaja on yllättänyt pelaamisen laadullaan kentällä ollessaan.

Aikaisemmin Nachon pelaaminen oli hyvin virhealtista ja siitä paistoi epävarmuus. Tällä kaudella hänen pelaamisensa on ollut parhaimmillaan aivan sarjan parhaimmistoa. Hän uskaltaa tehdä rohkeampiakin ratkaisuja pallon kanssa, mutta tunnistaa kuitenkin, milloin hänen on purettava pallo nöyrästi omalta alueelta pois. Katkojen määrä on kasvanut, mutta rikkeiden määrä ei ole juurikaan noussut.

Tämän on huomannut myös Espanjan maajoukkueen päävalmentaja Julen Lopetegui, joka on peluuttanut Nachoa täydet 90 minuuttia kahdessa edellisessä Espanjan ottelussa.

Olisi liioittelua väittää Nachoa miksikään maailman top-10 puolustajaksi. Sitä hän ei ole. Hän on nöyrä, oman lisääntyneen roolinsa varma suorittaja.