Keylor Navas hoitaa Real Madridin ykkösmaalivahdin tehtäviä nyt toista kautta. 30-vuotias costaricalainen oli viime kaudella ehdottomasti maailman parhaita maalivahteja, mutta siitä huolimatta miehelle haettiin korvaajaa jo viime kesänä.

Uuden maalivahdin hankintaprojektia ihmeteltiin laajalti nimenomaan Navasin loistavien otteiden seurauksena. Uudeksi maalivahdiksi puheenjohtaja Florentino Pérez halusi hankkia galáctico-luokan maalivahdin ja tällainen olisi ollut Manchester Unitedin David de Gea. Espanjalaismaalivahdin siirron Los Blancosiin piti olla jo varma, mutta siirto kariutui viime hetkien paperisotkuihin.

Tämä siirtosaaga kertoi, että Pérez tahtoo Realin maalinsuulle jonkun muun kuin Navasin. Oli kyse sitten costaricalaisen peliesityksistä tai hänen mediaseksikkyydestään, niin varmaa on se, että viime kuukaudet eivät ole helpottaneet Navasin tulevaisuuden näkymiä Madridissa.

Navasille haettiin korvaajaa jo viime kesänä.

Navasin kausi alkoi loukkaantumisella, eikä hän sen jälkeen ole päässyt ihan samanlaiseen lentoon kuin viime kaudella. Pahimmaksi tilanne on eskaloitunut viime kuukausien aikana, kun keskinkertaisen peruspelaamisen lisäksi Navas on tehnyt useita suuria virheitä.

Sijoittumisvirheet Sevillaa ja Napolia vastaan, väärin luettu vastaantulo Las Palmas -ottelussa ja viimeisimpänä virheet Real Betisiä vastaan viime sunnuntaina.

Tilanteen ollessa 0-0 Navas selvisi kuin ihmeenkaupalla ilman punaista korttia torpattuaan Real Betisin Barko Brasanacin. Hetki tämän tilanteen Navas kauhaisi helpohkon laukauksen uskomattoman söheltämisensä jälkeen omaan maaliin.

The Sportzine

@TheSportzine
How did Navas not get sent off for this? 🤔

Toki ottelun katsoneet muistavat, että Navas lopulta pelasti voiton Real Madridille tekemällä uskomattoman torjunnan ottelun viime sekunneilla. On kokonaan toinen juttu, muistaako Pérez siirtoikkunan auetessa tämän torjunnan vai oman maalin.

Marca järjesti nettisivuillaan äänestyksen, jossa kysyttiin, tulisiko Navasin olla Real Madridin maalivahti myös ensi kaudella. 51 prosenttia äänestäneistä vastasi ei ja 49 prosenttia oli sitä mieltä, että Navasin tulisi hoitaa torjuntavastuu myös ensi kaudella.

Odotettavissa ison luokan vaihtokauppa

Jos rikkovana pelaajana tunnettu pelaaja tekee pienen rikkeen rangaistusalueella ja hyökkääjä filmaa siitä dramaattisin elkein rangaistuspotkun, usein puhutaan siitä, kuinka tämä suurennuslasin alla oleva puolustaja antoi tuomarille mahdollisuuden viheltää rangaistuspotkun.

Keylor Navas on nyt samalla tavalla antanut Pérezille syyn hankkia Real Madridiin uuden ykkösmaalivahdin. Tässä kohtaa muistutan vielä kerran, että tilalle oltiin hankkimassa uutta maalivahtia jo, vaikka pelillistä syytä tälle ei ollut.

Maalivahtimarkkinat eivät ole aivan yhtä yksinkertaisia verrattaessa esimerkiksi keskikenttäpelaajan hankintaan. Jokainen joukkue haluaa pitää kiinni ykkösmaalivahdistaan kynsin ja hampain.

Joku pelaaja menee vaihtokaupassa Englantiin.

Spekuloinneissa on vahvasti esiintynyt kaksi nimeä. Jo aiemmin melkein Real Madridiin siirtynyt David de Gea ja Chelseassa jälleen upeaa kautta pelaava Thibaut Courtois. Molemmilla on sopimusta jäljellä nykyisen seuransa kanssa, mutta Péreziä tämä tuskin kiinnostaa.

Manchester United ja Chelsea tuskin haluavat luopua maalivahdeistaan, mutta sopivan tarjouksen tullessa voi siirto onnistua. Molemmilla joukkueilla on kyllä rahaa omastakin takaa, mutta avainasemassa on toiseen suuntaan tapahtuva pelaajaliikenne. Kun de Gean piti tulla Madridiin, olisi toiseen suuntaan mennyt juurikin Navas. On erittäin todennäköistä, että jos jompikumpi näistä Realiin siirtyy, niin joku pelaaja menee vaihtokaupassa Englantiin.

Antonio Conten sanotaan olevan kiinnostunut sekä Álvaro Moratasta että James Rodríguezista. José Mourinho puolestaan tahtoisi huhujen mukaan Raphaël Varanen tai Toni Kroosin Man Unitediin.

Spekulointi on vasta alkanut. Varmaa on näillä näkymin se, että Madridiin tulee uusi maalivahti. Nyt kysytään: ”kuka hän on?”, ja ”tahtooko Navas jäädä taistelemaan pelipaikastaan?”.