Sergio Ramos katkaisi Napolin selkärangan tiistain Mestarien liigan ottelussa kahdella maalillaan. Vaikka yhteislukemat 6-2 ovat aika selkeät, niin ennen Real Madrid –kapteenin maaleja Mestarien liigan puolustava mestari oli pienessä pinteessä.

Toni Kroos tarjosi kulmapotkusta keskitykset molempiin osumiin, joista toinen osui myös Ramosin puskun jälkeen Dries Mertensin päähän. Vaikka Mertensin oman maalin seurauksena tilastoihin Ramosille jäi vain yksi maali, on espanjalaistopparin maalimäärä europeleissä hurja. Ramos on tehnyt jo 11 osumaa sadassa Real Madridin paidassa pelatussa europelissä.

OptaJose

@OptaJose
11 - Sergio Ramos has scored 11 goals in his 100 games in European competition for Real Madrid, 7 of them with his head. Update.


Kun mukaan lasketaan eilinen, on Ramos tehnyt tällä kaudella yhdeksän maalia. Kuusi osumista on tullut La Ligassa ja yksi sekä Mestarien liigassa, Copa del Reyssa että Euroopan Super Cupissa. Maalimäärä on kaikista Euroopan top 5 -sarjojen puolustajista eniten.

Ramosin maalit tuntuvat myös yleensä tulevan silloin kun niitä eniten tarvitaan. Moni muistaa muun muassa kaksi Mestarien liigan finaaleissa tehtyä maalia ja viime hetken tasoitukset viime El Clásicossa sekä Euroopan Super Cupin finaalissa. Myös tilastot osoittavat todeksi sen, että Ramos iskee aina silloin kun sitä eniten tarvitaan. 2014 Lissabonissa pelatun Mestarien liiga finaalin jälkeen Ramos on tehnyt 21 maalia, joista 18 on tullut Real Madridin ollessa tasoissa tai tappiolla.

ESPN FC

@ESPNFC
Of Sergio Ramos' 21 goals since the 2014 Champions League final, 18 have come when Real Madrid are losing or tied.


Maalipörssit ovat Sergio Ramosille mieluisaa katseltavaa. 30-vuotias toppari nousi tiistaina Real Madridin kaikkien aikojen kolmanneksi eniten maaleja tehneeksi puolustajaksi yhdessä brassilegenda Roberto Carlosin kanssa. Seuraaviin sijoihin on toki vielä pitkä matka. Fernando Hierro teki aikoinaan 127 maalia Los Blancosin paidassa ja vuosina 1964-1980 pelannut Pirri teki huimat 172 maalia.

Tämän kauden Real Madridin maalipörssissä Ramos on neljäntenä. Edellä on vain Cristiano Ronaldo, Karim Benzema ja Álvaro Morata.