Real Madridin viimeaikainen kompurointi sarjapeleissä on herättänyt kamppailun La Ligan mestaruudesta jälleen eloon. Yllättäviksi laskettavat pistemenetykset heikkoa kautta pelaavan Valencian ja alemman keskikastin Las Palmasin kanssa ovat aiheuttaneet sen, että FC Barcelona löytyy tällä hetkellä sarjan kärkipaikalta.

Real Madridilla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna, sillä aiemmin peruutetulle ottelulle Celta Vigoa vastaan ei ole löytynyt uutta pelipäivämäärää.

Tulee myös muistaa, että Los Blancosin huonojen tulosten lisäksi Barcan hyvä vire on huomionarvoista. Katalaaniseura on voittanut yhtä tasapeliä lukuun ottamatta kaikki viimeisestä yhdeksästä ottelustaan.

Vielä kuukausi sitten näytti jopa siltä, että Real Madrid vie mestaruuden niin selkeällä erolla, että seuraava El Clásico voisi olla periaatteessa merkityksetön ottelu. Nyt ollaan tilanteessa, että tuo kohtaaminen voi hyvinkin ratkaista, kumpi näistä joukkueista juhlii Espanjan mestaruutta kauden päätteeksi.

Estadio Santiago Bernabéulla pelattava kauden toinen El Clásico on enää kuuden ottelukierroksen päässä.

Tärkeimmät liigaottelut ennen El Clásicoa

Kierros 28: Athletic Bilbao-Real Madrid

Jälleen europaikoista taisteleva Baskimaan ylpeys Athletic Bilbao on joukkue, joka on usein ollut mukana hämmentämässä mestaruussoppaa. Edellisestä kolmesta Bilbaossa pelatusta joukkueiden kohtaamisesta molemmat ovat voittaneet yhden ja kerran on päädytty tasatulokseen.

Kierros 28: FC Barcelona-Valencia

Vaikka Valencian kausi on ollut rajusti alavireinen, viime aikoina on ollut pilkahduksia paremmasta. Valmentajaruletti näyttää vihdoin rauhoittuvan, kun Valencian entinen pelaaja Salvador ”Voro” González näyttäisi saavan joukkueesta edes jotain irti. Neljännen kerran Valencian väliaikaisena valmentajana toimiva Voro jatkanee Valencian valmentajana kauden loppuun asti.

Kierros 30: FC Barcelona-Sevilla

Vaikka Sevilla on putoamassa nyt mestaruustaistosta ulos, huomionarvoinen asia tässä on se, että joukkue on pysynyt kyydissä mukana näinkin pitkään. Jorge Sampaoli on yksi tämän hetken kuumimmista valmentajista koko maailmassa, ja hänen Sevillansa pystyy haastamaan tällä hetkellä minkä tahansa joukkueen jopa vieraskentällä.

Kierros 31: Real Madrid-Atlético Madrid

Real Madrid otti syyskierroksella ensimmäisen liigavoittonsa Atléticosta seitsemään otteluun. Tämä tilasto kuulostaa hullulta, sillä ei ole pitkä aika, kun Atlético ei pystynyt voittamaan isoveljeään kertaakaan yli 13 vuoteen. Vaikka joukkueiden viime kohtaaminen Estadio Vicente Calderónilla päättyi selkeästi Realin hyväksi lukemin 3-0, niin tulos ei anna täysin oikeaa kuvaa ottelun tasaisuudesta. Odotettavissa on jälleen tiukka El Derbi Madrileño, joka voi päättyä miten tahansa.

Kierros 32: Barcelona-Real Sociedad

Vaikka Barcelona sai ”Anoetan kirouksen” tammikuun Copa del Reyn ottelussa rikottua, La Real on silti yksi Barcelonan vaikeimmista vastustajista. Jopa paikasta Mestarien liigaan taisteleva Real Sociedad on onnistunut voittamaan Barcelonan viidesti 2010-luvulla. Huomionarvoista on myös joukkueiden viime kohtaaminen sarjassa. Tuolloin baskijoukkue oli tasapelistä huolimatta selkeästi parempi joukkue kentällä, minkä myönsi tuolloin myös Luis Enrique.