La Ligassa sijalla neljä majaileva Atlético Madrid on Euroopan huippujalkapalloilun ”fiksuin rahankäyttäjä”. Tähän tulokseen on tultu tilintarkastusyhtiö KPMG:n teettämässä tutkimuksessa.

Tutkimuksessa vertailtiin Euroopan huippusarjojen 69 seuran palkkakuluja ja näiden keskimääräisiä pistesaldoja viimeisten neljän vuoden ajalta. Atlético oli suoriutunut ajanjakson aikana poikkeuksellisen hyvin, ESPN:n uutisessa todetaan.

Atlético maksoi pelaajilleen ja työntekijöilleen viime kaudella 137 miljoonaa euroa. Summa oli Euroopan kahdeksanneksi suurin, mutta menestystäkin on viime vuosina tullut todella mukavasti. Atlético voitti vuonna 2014 La Ligan ja ylsi kahdesti viimeisten neljän vuoden aikana Mestarien liigan loppuotteluun.

– Atlético Madrid on Euroopan järkevimmin rahaa käyttävä seura, perustuen laskelmaan, jossa mitataan menestystä verrattuna palkkoihin, raportissa todetaan.

– Vuosina 2011-2015 seura ylitti selkeästi pistemäärän, jonka sen voisi olettaa saavuttavan sen palkkakuluihin ja liigan muihin joukkueisiin nähden. Yksinkertaistaen sanottuna Atlético pärjää kentällä paljon paremmin kuin kilpailijansa suhteutettuna seurojen pelaajiin käyttämään rahaan.

Atlético oli vielä joitain vuosia sitten pahoissa veloissa muun muassa saamistaan korkeista veromätkyistä johtuen, mutta tiukempi talouskuri, menestys kentällä ja suuren rahan pelaajamyynnit ovat muuttaneet tilannetta.

Atléticon vanavedessä seuraaviksi järkevimpinä rahankäyttäjinä tulevat ranskalaiset Saint-Étienne ja Monaco sekä valioliigaseurat Everton ja Tottenham. La Liga -seuroista top 15:een mahtuu lisäksi vain sijalla 9 majaileva Real Sociedad.

Vertailun kymmenen huonoimman seuran joukosta löytyy muun muassa Real Madrid yhdessä Paris Saint Germainin kanssa.

Football Benchmark

@Football_BM
Which are the "smartest" spending clubs in Europe? ⚽️📊@FT looks into #FootballBenchmark database for an answer. goo.gl/jcP3aT