Kun ihmiset puhuvat La Ligassa pelaavien pelaajien palkoista, niin yleensä ensimmäisenä mieleen tulevat Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon tienaamat kymmenet miljoonat eurot.

Esimerkiksi Barcelona on tietojen mukaan tarjoamassa Messille sellaista jatkosopimusta, josta pelaajalle jäisi vuosittain käteen noin 40 miljoonaa euroa. Ronaldo tienasi viime vuonna reilusti yli 30 miljoonaa euroa, joten puhutaan valtavista summista.

Real Madrid ja Barcelona käyttävät kausittain pelaajiensa palkkabudjetteihin satoja miljoonia euroja, mutta sarjan niin sanotulla ruohonjuuritasolla asiat eivät ole yhtä hohdokkaita.

La Ligalla ja Segundalla on käytössään minimipalkat, joita seuran pitää maksaa pelaajilleen. Pääsarjassa kyseinen minimipalkka on 155 000 euroa vuodessa. Eli toisin sanoen minimipalkalla pelaava La Liga -jalkapalloilija tienaa kuukaudessa noin 12 900 euroa. Messi tienaisi uudella jatkosopimuksellaan yli 100 000 euroa päivässä – puhtaana käteen.

Segundassa tulot varsin odotetusti putoavat huomattavasti. Sarjatasoa alempana pelaava minimipalkkalainen tienaa vuodessa noin 77 500 euroa, eli kuukaudessa reilut 6 500 euroa.

Erot ovat järkyttävän suuria, mutta se on tuskin mikään yllätys kenellekään, että jalkapallossa nykyään raha sanelee aika pitkälti kaiken.