Real Madridin hyökkääjä Álvaro Morata on kilpaillut kauden avauspuolikkaan aikana Diego Costan kanssa Espanjan maajoukkueen ykköskärjen paikasta.

Costa pelaa jatkuvasti Chelsean avauksessa ja mättää uskomattomia maalimääriä. Samaan aikaan Morata joutuu istumaan penkillä, kun maalivireensä kadottanut Karim Benzema jatkaa avauskokoonpanossa Madridin paidassa.

Siten lienee varsin selvää, että Costa on maajoukkueluotsi Julen Lopeteguin ykkösvaihtoehto hyökkäykseen, sillä avauskokoonpanossa varsinkin maajoukkueotteluissa pitää olla pelaaja, joka saa jatkuvasti suurta vastuuta seurajoukkueessaan. Huolettaako Moratan vähäinen peliaika Lopeteguita? Kyllä.

50-vuotias baskiluotsi kertoi mielipiteensä asiasta eilen El Largueron haastattelussa.

– Haluaisimme Moratan pelaavan paljon enemmän. Esimerkiksi sunnuntaina Real Sociedadia vastaan hän oli loistava. Matkaamme valmennusjohdon kanssa paljon ympäri Eurooppaa seuraamassa pelaajiamme ja tykkäämme useista pelaajista, mutta maajoukkueeseen on hyvin vaikeaa päästä. Siihen ei riitä se, että pelaat vain muutaman ottelun, luotsi viittasi Moratan tilanteeseen.

Lopetegui otti kantaa myös kohuksi nousseeseen tuomariaiheeseen.

– Meillä on Espanjassa Euroopan parhaat tuomarit.