Monchin tulevaisuus Sevillassa on ollut jo pidemmän aikaa kysymysmerkkien alla. 48-vuotias seuran urheilutoimenjohtaja on väläytellyt useasti haluaan jättää seura ja siirtyä uusiin maisemiin – onhan herrasmies ollut työssään jo 17 vuotta.

Monet pitävät Monchia maailman parhaana urheilutoimenjohtajana, eikä syyttä. Sevillassa syntynyt urheilutoimenjohtaja on rakentanut taidoillaan vuosien saatossa Sevillasta voittavan joukkueen ja se tuottaa hedelmää pitkästä aikaa myös sarjassa. Kerrassaan mahtavan kauden pelannut Sevilla keikkuu sarjassa Barcelonan kanssa tasapisteissä ja paikka Mestarien liigan jatkopeleihin kolahti taskuun lohkovaiheen jälkeen.

Mikä siis voisi mennä pieleen? Niinpä. Se, että Monchi jättää rakentamansa laivan ja etenee kohti uusia haasteita. Sevilla on ollut vajaat kaksi vuosikymmentä Monchin harteilla, mutta viimeisen puolen vuoden aikana mies on puhunut avoimesti lähtöhaluistaan. Viime kesänä mies ilmoitti jättävänsä seuran välittömästi, mutta Sevilla ei suostunut siihen.

Sevillan seurapresidentti José Castro ei ole kuitenkaan huolissaan suojattinsa tulevaisuudesta. Castro kommentoi asiaa Onda Cerolle.

– Hänellä on sopimus kanssamme ja hän on hyvin tärkeä palanen seuraamme. Monchi on hyvin intohimoinen seuran kannattaja, joten uskon ja toivon hänen jatkavan täällä vielä useita vuosia. Yritän suostutella häntä jatkamaan kaikin keinoin.

Romaa on pidetty Monchin mahdollisena tulevana osoitteena.