© Kuva: Getty Images

Barcelona eteni Copan puolivälieriin – Lionel Messi ampui voittomaalin vapaapotkusta

Barcelona eteni Copan puolivälieriin voitettuaan toisessa osassa Athleticin Kataloniassa lukemin 3-1.

Athletic voitti avausosan Bilbaossa 2-1, joten Barcelonalla oli pakkovoiton paikka. Siltä se näyttikin heti alusta lähtien, sillä katalaanit painoivat päälle alkuminuuteista aina ottelun loppuun saakka. Barcelona teki ottelun avausmaalin kymmenen minuuttia ennen puoliaikaa.

Neymar löysi keskityksellään vapaaksi boksin reunalla jääneen Luis Suárezin ja uruguaylainen ampui komean volleyn vieraiden verkkoon. Athleticin Mikel Balenziaga oli unohtanut Suárezin täysin vapaaksi, joten sadannen maalin Barcelonan paidassa tehnyt hyökkääjä sai varsin vapaat kädet maalinteon suhteen.

Toisen jakson toisella minuutilla Barcelonalle vihellettiin rangaistuspotku. Neymar leikitteli aluksi laidalla Balenziagan kanssa ja meni baskista ohi, mutta boksissa Athletic-toppari liukastui ja kaatoi vahingossa brasilialaisen. Neymar asettui laukomaan pilkkua ja teki kamppailun toisen maalin. Täysosuma oli Neymarille ensimmäinen yli tuhanteen peliminuuttiin.

Athletic tuli peliin takaisin vain kolme minuuttia myöhemmin, kun Enric Saborit puski komeasti Athletic-uransa avausmaalin. Jos Saboritin maali olisi jäänyt varsinaisen peliajan viimeiseksi, niin kamppailu olisi edennyt jatkoajalle.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Lionel Messi kuitenkin nosti Barcelonan jälleen pienoisista vaikeuksista loistavalla vapaapotkullaan noin 20 metristä. Tolpan kautta sisään mennyt peliväline vei Barcelonan puolivälieriin.

Puolivälieräparit arvotaan perjantaina.