Cristiano Ronaldo ja Real Madrid pääsivät sunnuntaina odotetusti yhteisymmärrykseen portugalilaisen supertähden jatkosopimuksesta. Päivitetty sopimus ulottuu kesään 2021 saakka ja tekee Ronaldosta maailman parhaiten palkatun jalkapalloilijan.

Vaikka Ronaldo itse ehti julistaa, ettei jatkosopimus jää hänen viimeisekseen, arvostetulla jalkapallokolumnistilla Guillem Balaguélla on omat epäilyksensä. Balagué kirjoittaa Sky Sportsin sivuilla, että hän ei usko Cristiano Ronaldon näkevän Real Madridissa edes vuotta 2021.

– Hän sai erikoiskohtelua jatkosopimuksensa myötä, mutten usko, että hän pysyy Real Madridissa vuoteen 2021. En vain usko niin tapahtuvan, barcelonalaissyntyinen Balagué kirjoittaa.

– Hänen merkityksensä on pienentynyt, eikä se sinänsä ole ongelma. Mutta Gareth Bale ottaa koko ajan vain suurempaa roolia. En usko Ronaldon tyytyvän yhä pienempään rooliin, jotta Balen vastuu kasvaisi ja hänestä tulisi joukkueen suuri tähti.

Balagué kirjoittaa, että Ronaldo on tällä hetkellä suurimman osan ajasta odottamassa keskitystä tai läpisyöttöä, ja mikäli sitä ei kuulu, hän levittelee turhautuneena käsiään. Ronaldo ei ole onnistunut maalinteossa Real Madridin kotipeleissä sitten syyskuun ja tahtipuikkoa heiluttaakin tällä hetkellä Bale. Kolumnistin mukaan Ronaldon fyysinen kuntohuippu on jo takanapäin, ja hänen on pakko muuttaa pelitapaansa ollakseen hyödyksi joukkueelleen. Tuoreen jatkosopimuksen umpeutuessa vuonna 2021 Ronaldo on jo 36-vuotias.

– Minä uskon, että kolmen-neljän vuoden päästä Ronaldo etsii joko vaihtoehtoja heikkotasoisemmasta liigasta tai poissa huippujalkapalloilun parista. Jos joku kuitenkin osaa yllättää, niin hän. Sitä ei käy kieltäminen. Ihailen häntä, koska hän on toteuttanut unelmansa kovan työn kautta, Balagué jatkaa.

– Sitä mahdollisuutta ei voida sulkea pois, että hän pelaa Real Madridissa vuoteen 2021 saakka, mutta minä en kuitenkaan usko sen tapahtuvan.

Guillem Balagué on kirjoittanut jalkapallosta mm. The Timesiin ja AS-lehteen. Hän on kirjoittanut myös Pep Guardiolan, Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon elämänkerrat. Balagué toimii säännöllisesti Sky Sportsin La Liga -asiantuntijana.