Yhden miehen ylivoimalla pelin loppuun pelannut Barcelona otti komean 4-0-voiton Mestarien liigan kotiottelussaan Manchester Citysta kaksi viikkoa sitten, mutta huomisesta vieraspelistä valmentaja Luis Enrique odottaa vaikeampaa. Ottelun käsikirjoitus lienee pitkälti sama, mutta Barcelonan loukkaantumistilanne asettaa omat haasteensa.

– Odotan Cityltä samanlaista taktiikkaa kuin viimeksi. Korkeammalta he eivät voi enää prässätä, sillä silloin pelaajat olisivat jo katsomossa. Eiköhän pelistä tule pitkälti edellisen kaltainen, sillä pelifilosofiamme ovat identtiset, Enrique totesi lehdistötilaisuudessa maanantaina.

– Tilanteemme on sikäli hyvä, että voitolla olemme jo jatkossa. Mutta sen saavuttaminen edellyttää meiltä hyvää peliä niin pallollisena kuin pallottomanakin.

Barcelona on saamassa otteluun takaisin turkkilaisen Arda Turanin. Keskikenttäpelaajan paluu on tärkeä asia muita loukkaantumisia ajatellen, vaikkei avauksen paikka ole kirkossa kuulutettu.

– Kenen tahansa pelaajan toipuminen on hieno uutinen. Oletan, että hän on jo sataprosenttisessa kunnossa, Enrique uskoo.

Enrique antaa myös täyden tunnustuksen entiselle Barcelonan valmentajalle Pep Guardiolalle.

– Tunnen hyvin Pepin ja hänen ajatuksensa. Hän yrittää painaa oikeita nappuloita, mutta niin teemme mekin. Pepiä odottaa hauska ottelu. Kolmessa kuukaudessa Guardiola on onnistunut luomaan omannäköisensä, laadukkaan joukkueen. Pidän todella paljon hänen pelifilosofiastaan, joka kehittyy edelleen koko ajan.

Lähde: AS