Tanskalainen Daniel Wass on paitsi pelipaikkansa puolesta monipuolinen, myös yllättävän vaarallinen vaparispesialisti. Celta Vigossa pelaava Wass pystyy pelaamaan keskikentällä useissa eri rooleissa, mutta uransa alkuaikana Bröndbyssä hän pelasi lähinnä laitapuolustajana.

Kun Wass vei maalillaan Celta Vigon 1-0 -johtoon Las Palmasia vastaan, osuma oli hänelle jo seitsemäs suorasta vapaapotkusta tehty liigamaali kauden 2013-2014 alusta laskettuna. Euroopan top 5 -liigoissa ainoastaan Bayer Leverkusenin Hakan Calhanoglu, Barcelonan Lionel Messi ja Juventuksen Miralem Pjanic ovat onnistuneet vaparimaaleissa Wassia useammin. Taakse jää siis huippunimiä mm. Cristiano Ronaldosta ja Zlatan Ibrahimovicista alkaen.

OptaJose

@OptaJose
4 - Most direct free-kick goals in Europe's top 5 leagues since 2013/14:
Calhanoglu 11
Messi 8
Pjanic 8
DANIEL WASS 7
Specialist.

Tilastosivusto Transfermarktin mukaan Wass on onnistunut tekemään vähintään yhden maalin suorasta vapaapotkusta jo seitsemällä peräkkäisellä kaudella. Tällä kaudella sunnuntain vaparionnistuminen oli miehelle jo toinen, sillä verkko heilui myös Eurooppa-liigan ottelussa Panathinaikosia vastaan.

Wass siirtyi Celta Vigoon Ranskan liigan Evianista kesällä 2015. Tanskan maajoukkueessa hän on pelannut 15 ottelua, mutta maajoukkuepaidassa maalitili on yhä avaamatta.