La Ligan alkukauden tehokkain joukkue ja tiukasti kärkitaisteluun asemoitunut FC Barcelona ei ole ottanut mitenkään erityistä suurta määrää varoituksia. 14 varoitusta kahdeksaan otteluun on joukkueelle kuin joukkueelle ihan hyväksyttävä lukema.

Huomiotaherättävää on sen sijaan se, että peräti puolet Barcelonan varoituksista on tullut pelaajien protestoitua tuomarin ratkaisuja vastaan liian voimakkaasti tai liian jyrkin sanankääntein. OptaSportsin mukaan lappu on noussut katalaaniseuran pelaajille suunsoitosta jo peräti seitsemän kertaa.

Lähimmäksi Barcelonaa pääsevät tässä tilastossa kuusi varoitusta suunsoitosta saanut Alavés ja viiden suunsoittovaroituksen Athletic Bilbao. Näiden joukkueiden varoitusten kokonaismäärä on kuitenkin niin paljon suurempi, että protestilappujen osuus jää 20-25 prosentin tuntumaan.

OptaJose

@OptaJose
7 - Seven of the 14 yellow cards shown to Barcelona this season have been for dissent, a La Liga-high. Disagree.

Voisi kuvitella, että Barcelonan leirissä ilmenisi halua tehdä asialle jotakin, sillä joukkueen saadessa torikokoustiimin maineen on lappu tulevaisuudessa pikemminkin aiempaa herkemmässä. Ja aika harvoinhan ne tuomarin ratkaisut lopultakaan protestoinnin jälkeen muuttuvat.