Atlético Madridin 24-vuotiaasta Kokesta on kehkeytynyt elintärkeä pelaaja niin seurajoukkueelleen kuin myös Espanjan maajoukkueelle. Koken loukkaantuminen olisi todella pahaisku, sillä mies nauttii valmentajiensa rajatonta luottamusta ja on myös vastannut huutoon.

Koke on pelannut Atléticon kaikki seitsemän liigaottelua ja molemmat Mestarien liiga -ottelut aloituspotkusta loppuvihellykseen. Myös Espanjan kaikissa neljässä syksyn maaottelussa Koke on ollut alusta loppuun saakka kentällä.

Keskikentällä operoiva Koke on lyönyt ohimennen tiskiin todella kovat tilastolukemat. Ainoana La Liga- pelaajana hän on jo ehtinyt rikkomaan 500 annetun syötön rajan. Koke on antanut liigaotteluissa 561 perille mennyttä syöttöä keskiarvon ollessa 80 syöttöä per peli. Tilastokakkosena on Real Madridin Toni Kroos 497 syötöllä ja kolmantena Las Palmasin Roque Mesa 491 syötöllä (tilastot ennen Las Palmasin perjantain ottelua).

Koke pelasi alkukauden kaksi ensimmäistä ottelua laidalla, mutta siirtyi sitten keskustaan. Ratkaisu paransi merkittävästi sekä Koken otteita että ennen kaikkea Atléticon peliä. Mestarien liigan otteluissa PSV Eindhovenia ja Bayern Müncheniä vastaan Koke on pärjännyt niin ikään mestarillisesti. Hän jakoi otteluissa 147 syöttöä 90 prosentin tarkkuudella ja on Mestarien liigan tilastoissa neljänneksi eniten juossut pelaaja.

Sama tahti on jatkunut myös Espanjan paidassa. Koke jakoi eniten syöttöjä molemmissa La Rojan lokakuun kamppailuissa – Italiaa vastaan 87 ja Albaniaa vastaan huikeat 140.

Jo viime kausi oli Kokelta vahva, mutta todellinen keskikentän moottori hänestä on muodostunut tänä syksynä. Viime kauden La Liga -tilastoissa Koken syöttötarkkuus oli 82 %, ja keskimäärin hän jakoi ottelua kohden 48,8 syöttöä.

Lähde: AS