Barcelonan ja Espanjan maajoukkueen keskuspuolustaja Gerard Piqué ilmoitti yllättäen Albania-ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa jättävänsä maajoukkueen seuraavien MM-kisojen jälkeen.

– Venäjän vuoden 2018 MM-kisat tulevat olemaan viimeiset kisani maajoukkueessa. Olen miettinyt päätöstäni pitkään. Tämä ei ole mikään päähänpistos, vaan todella harkittu asia. Tunnen, että tämä on oikea valinta.

– En jaksa olla aina pääosassa kaikenlaisissa mediasotkuissa. Olen aina antanut maajoukkueelle kaikkeni, mutta kuitenkin monet ajattelevat, että olisi parempi, jos en pelaisi maajoukkueessa. Olen innoissani Julen Lopeteguin projektista, jonka takia en jätä maajoukkuetta tänään. Olemme aloittaneet projektin yhdessä ja tulemme myös lopettamaan sen yhdessä.

29-vuotias katalaanitoppari on ollut osa Espanjan maajoukkuetta vuodesta 2009. Piqué on voittanut maajoukkueen paidassa kertaalleen MM- ja EM-kisat.

Uutinen oli aikamoinen shokki espanjalaisille varsinkin, koska Espanjalla on ollut aikamoisia toppariongelmia viime aikoina. Nimittäin useat analyytikot ovat kritisoineet jo pitkään Espanjan keskuspuolustajatuotantoa, joka on sinällään ymmärrettävää.