Moni odotti Espanjan maajoukkuehyökkääjä Noliton päätyvän kesän siirtohulinoissa Barcelonaan, mutta lopulta näin ei käynytkään, vaan Nolito iskee maaleja tätä nykyä Manchester Cityssä. Noliton Barca-siirron kariutumiseen vaikutti osaltaan eripurainen historia ja Barcelonan taustajoukkojen vanhat kaunat.

Barcelonan reservijoukkueessa vuosina 2008-2011 pelannut Nolito on tehnyt Citylle alkukauden aikana neljä maalia. Vaikka siirto Barcelonaan ei toteutunutkaan, saapuu mies reilun viikon päästä Camp Noulle. Manchester Cityn seuraava vastus Mestarien liigassa kun sattuu olemaan Barcelona. Nolito ei kuitenkaan jäänyt Barca-siirron kaatumista murehtimaan.

– Pääsimme Barcelonan kanssa melko lähelle, mutta lopulta päätin siirtyä Cityyn. Luulen, että se oli minulle ja perheelleni paras ratkaisu, ja olen Manchesterissa olooni tyytyväinen, Nolito kertoo Mundo Deportivolle.

Celta Vigossa viettämäänsä aikaan Nolito on erittäin tyytyväinen, mutta menestystavoitteet Manchesterissa ovat aivan toista luokkaa.

– Vietin Vigossa kolme suurenmoista vuotta, urani parhaat. Manchesterissa olen myös hyvin onnellinen, koska asiat sujuvat hyvin. Odotin tätä haastetta innolla. Olemme aloittaneet kauden hyvin ja toivottavasti päätämme sen myös hyvin. Minulla ei ole mitään valittamista.

– Englantilainen jalkapallo on fyysisempää, kovempaa ja nopeampaa molempiin suuntiin. Pelityylit ovat erilaisia, mutta La Liga ja Valioliiga ovat kaksi maailman parasta sarjaa, 29-vuotias hyökkääjä luonnehtii.

”Messin toipumisella ei kiirettä”

Nolito odottaa jo innolla tulevaa Barca-ottelua, eikä tyydy peruskliseisiin loukkaantuneen Lionel Messin otteluun toipumisesta kysyttäessä.

– Kaikki tietävät, että Barca on yksi maailman parhaista joukkueista. Ottelusta tulee hieno, mutta myös vaikea, mutta kaikki pelit Mestarien liigassa ovat vaikeita.

– Meidän kannaltamme olisi parempi, jos Messi toipuisi pelikuntoon vasta meidän ottelumme jälkeen. Mutta Barcelona on vahva joukkue, pelasipa siellä sitten kuka tahansa. Jos Messi pelaa, niin yritämme pitää hänet kurissa ja katsomme, kuinka käy, Nolito pyörittelee.