Sarjaan alkaneeksi kaudeksi noussut Leganés on pelannut lähtökohtiin nähden huiman alkukauden. Se on myös noteerattu tilastoissa ja Marca selvitti, että Madridin esikaupunkialueen seura onkin paras debytantti pääsarjassa jopa 30 vuoteen.

Viime kaudella toiseksi Segundassa monien yllätykseksi sijoittunut Leganés on saalistanut seitsemästä ottelusta kymmenen pistettä. Mukaan ovat tarttuneet kolme voittoa ja yksi tasapeli kolmen tappion lisäksi, mutta Leganésin kaikki voitot ovat tulleet vieraskentillä. Se tarkoittaa sitä, että piskuinen lähiöseura on sarjan paras vierasjoukkue Barcelonan kanssa.

Kyseiset vierasvoitot eivät ole olleet helpoimmasta päästä, kun esimerkiksi Celta ja Deportivo kaatuivat kotikentillään. Leganés on myös pystynyt ottamaan tasapelipisteen sarjakärki Atléticolta, joten potentiaalisesti alkanut kausi oli varmasti valtavasti enemmän, kuin kukaan seuran kannattaja olisi uskaltanut odottaa.

Leganésin sarjaurakka ei helpotu, koska seuraavaksi vastaan asettuu kotikentällä Butarquella Sevilla. Tosin Sevilla ei ole onnistunut voittamaan vierasotteluaan puoleentoista vuoteen, joten ehkä lapsen uskolla pelaava kotijoukkue saa siitä pienoisen henkisen edun.