BBC:ksi ristitty Real Madridin hyökkäystrio Gareth Bale-Karim Benzema-Cristiano Ronaldo on ollut pahasti alavireinen alkukauden aikana. Kolmikko on onnistunut yhteensä maalinteossa vasta kuusi kertaa, kun viime vuonna tähän aikaan maaleja oli syntynyt triolle jo 13. Näin ollen BBC:n tehot ovat pudonneet viime kauteen verrattuna jopa puoleen.

Kuivaa kautta selittää pitkälti se, että koko kolmikko on kärsinyt loukkaantumisista. Trio nähtiin vasta eilisessä Eibar-ottelussa ensimmäistä kertaa yhtä aikaa avauksessa La Ligassa (Mestarien liigassa kolmikko avasi yhtä aikaa jo kahteen otteeseen).

Kolme BBC:n kuudesta maalista on viimeistellyt Bale, jonka henkilökohtainen maalimäärä on jopa yhden enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Cristiano Ronaldo joutui huilaamaan kauden kolme ensimmäistä peliä, mutta silti vasta yksi tehty maali La Ligassa on varmasti miehelle itselleenkin pettymys. Viime kaudella Ronaldolla oli seitsemän kierroksen jälkeen kasassa jo viisi maalia. Tuolloin Karim Benzeman maalimäärä oli vielä parempi – kuusi osumaa – kun nyt maaleja on ranskalaisella vasta kaksi.

Huolestuttavinta tilanne on Benzeman kohdalla. Miehen tilastot eilisestä Eibar-ottelusta olivat sanalla sanottuna umpisurkeat. Tauolla polvivamman takia vaihtoon tulleella Benzemalla oli koko pelissä vain viisi pallokosketusta. Yksi näistä oli epäonnistunut laukaus, kolme lyhyttä syöttöä ja yksi harhasyöttö. Benzemalla ei tilastoitu myöskään yhtään riistoa tai rikettä ja molemmat ilmakaksinkamppailunsakin mies hävisi.

Mielenkiintoista on sinänsä, että Realin tehot ovat tällä kaudella jakautuneet paljon viime kautta tasaisemmin. Hyökkäystehot ovat olleet nimittäin jopa vuodentakaista paremmat. Yhteensä Real on tehnyt toistaiseksi liigassa 16 maalia vuodentakaista viittätoista vastaan. Viimeiset kolme liigapeliä ovat kuitenkin päättyneet tasapeliin, mutta suuremmat ongelmat lienevätkin puolustuspäässä.

Lähde: AS