Tänään keskiviikkona Mestarien liiga jatkuu jälleen huippuotteluilla, mutta yksi on lähtökohtaisesti yli muiden ja se pelataan Madridin lämpimässä illassa. Borussia Mönchengladbach isännöi Barcelonaa ja saako katalaanit napattua toisen voittonsa lohkovaiheessa?

Koko kierroksen kovin ottelu illalla Calderónilla – miten käy?

Atlético Madrid isännoi Bayernia lohkovaiheen toisella kierroksella. Viime kauden välieräpari iskee yhteen ensimmäistä kertaa sitten toukokuun, kun Madridin punavalkoraitapaidat kaatoivat saksalaiset ja rynnivät toiseen Mestarien liigan finaaliinsa kahden vuoden sisällä. Jäikö Bayernille revanssin maku suuhun? Xabi Alonson mukaan ei jäänyt, mutta pitääkö se paikkansa?

Atlético on todella kova kotijoukkue ja uskollisten kannattajiensa myötä käytännössä mahdoton voitettava kotiottelussaan, mutta mielenkiinto kohdistuu siihen, että päästääkö Atleti edes maalia? Nimittäin Atlético on kaivanut pallon maalistaan vain neljästi 17 ottelussa Mestarien liigan kotiotteluissaan ja hävinnyt vain kerran.

Pelin kuva lienee selvä. Atleti puolustaa varsin syvältä kahdella linjalla, prässää kiivaasti ylhäältä ja ajaa pelin laitoihin, jolloin Diego Simeonen lauma pääsee mukavuusalueelleen vastahyökkäyksiä odotellen. Atléticon tunnettu tuloskunto on jälleen kunnossa ja äärimmilleen motivoitunut joukkue lähtee hakemaan kotivoittoa tiiviin puolustuksen avittamana.

Xabi Alonso totesi aikaisemmin, että Bayern lähtee kontrolloimaan kamppailua, mutta samalla tiedostaa Atléticon haluavan sitä. Kyseessä on Simeonen ja Carlo Ancelottin taktinen taisto. Siinä taistossa Simeone on vienyt italialaista.

Kertoimet (Mr Green) 3.10-3.20-2.57

Hakeeko Barcelona rutiinivoiton Saksasta?

Sarjakakkoseksi viikonloppuna noussut Barcelona matkusti maanantaina Länsi-Saksassa sijaitsevaan Mönchengladbachin kaupunkiin, jossa katalaanit kohtaavat illalla Borussian. Isännät ovat aloittaneet kautensa Bundesliigassa hyvin, koska Borussia on sarjassa neljäs viiden kierroksen jälkeen.

Kaupungin oma poika Marc-André ter Stegen palaa kotiinsa – tällä kertaa vastustajan paidassa. Mönchengladbachin kasvatti on kuvaillut ottelua hänelle erityiseksi ja se lienee normaalia, koska Borussia lähtee ennakkoluulottomasti Barcelonan kimppuun. Suursuosikkina otteluun lähtevä Barcelona joutuu tulemaan toimeen ilman Leo Messiä, joka loukkaantui viikko sitten Atlético-ottelussa ja on vielä muutaman viikon sivussa.

Messin paikalle espanjalaislehtien mukaan nousee, tuttuun tapaan, Arda Turan. Arda onnistui korvaamaan Messiä loisteliaasti viikonloppuna, kun Barcelona haki Sportingilta komeasti pisteet luvuin 5-0. Borussialla on käytössään nuori ja nälkäinen joukkue, joka on täynnä potentiaalia, mutta Barcelonan rutinoitunut ryhmä on todella haastava vastus.

On mielenkiintoista nähdä, miten Borussia lähtee otteluun, koska Barcelona lähtee tutun pallonhallinnan kautta. Jos Borussia iskee erilaisilla prässitasoilla kiinni, niin vierailla saattaa olla muutamia ongelmia pienessä tilassa ajan ollessa vähissä, mutta se taas aukaisee Barcelonalle tilaa hyökkäyksiin. Jos Borussia prässää, niin kuinka kauan he jaksavat tehdä sitä? Joka tapauksessa Barcelona on todella suuri suosikki, vaikka ottelu pelataan Borussian jalkapallopyhätössä.

Kertoimet: 7.00-4.85-1.48

Mestarien liiga keskiviikkona

21.45 Atlético Madrid-Bayern München (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
21.45 Borussia Mönchengladbach-Barcelona (Viaplay, Viasat Urheilu HD)
21.45 Arsenal-Basel (Viaplay, Viasat Sport HD)
21.45 Besiktas-Dynamo Kiova (Viaplay)
21.45 Celtic-Manchester City (Viaplay)
21.45 Rostov-PSV (Viaplay)
21.45 Napoli-Benfica (Viaplay)
21.45 Ludogorets-PSG (Viasat Hockey HD, Viaplay)