Barcelonan nujerrettua lauantaina Sporting Gijónin maalein 5-0 päähuomion varastivat tuttuun tapaan Neymar, Luis Súarez ja Leo Messiä paikannut Arda Turan. Merkillepantavaa on kuitenkin myös koko ajan parantavan Sergi Roberton peliesitykset.

Keskikenttäpelaajana uraansa rakentanut Sergi Roberto on ollut viime kaudesta lähtien Luis Enriquen yleismies, joka on pelannut tarpeen vaatiessa lukuisilla eri pelipaikoilla. Tällä kaudella pelipaikaksi on vakiintunut aiempaa selkeämmin oikean laitapakin tontti.

24-vuotiaan Sergi Roberton otteet ovat olleet sen verran lupaavia, että Dani Alvesin saappaisiin ollaan saamassa mitat täyttävä korvaaja. Samalla pelipaikasta niin ikään kilvoitelleen Aleix Vidalin lähtö Barcelonasta lienee entistäkin todennäköisempää.

Sergi Roberto kirjautti lauantaina maukkaista keskityksistään itselleen kaksi maalisyöttöä, ja nousi samalla neljällä syötöllään koko La Ligan syöttötilaston ykköseksi. Kyseessä oli jo toinen kahden maalisyötön ilta espanjalaiselle tällä kaudella.

– Tunnen oloni koko ajan paremmaksi oikean laitapuolustajan tontilla. Alan oppia liikkumaan oikein niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Pelipaikka oli minulle uusi, mutta sillä paikalla saan mahdollisuuden pelata, ja sitähän minä kaikkein eniten haluan. Pidän laitapakin roolista koko ajan enemmän, Sergi Roberto kommentoi Mundo Deportivossa.

Valmentajaa hyvät peliesitykset luonnollisesti miellyttävät:

– Minusta Barcalla ei voisi olla parempaa oikeaa laitapuolustajaa. On kiva kuulla, että hän tykkää pelipaikasta koko ajan enemmän. Se antaa meille vapauksia muualla, Luis Enrique vastaa.

Sergi Robertolle on kirjattu tämän ja viime kauden aikana yhteensä 12 maaliin johtanutta syöttöä, mutta 67 La Liga -ottelun jälkeen miehen maalitili on yhä avaamatta. Vain neljä nykypelaajaa on pelannut enemmän otteluita ilman maalia, joten saapa nähdä, koska laitapakki poistaa tämän epäkohdan tilastoistaan. Espanjan Cupissa ja Mestarien liigassa verkko on Sergi Roberton toimesta jo heilunut.