Barcelona voitti neljännen kierroksen toisessa ottelussa Leganésin Madridin esikaupunkialueella jopa 5-1.

Vieraat aloittivat maalinteon jo vartin jälkeen, kun Barcelona pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen ja Luis Suárez syötti Lionel Messille maalin eteen, eikä argentiinalainen epäonnistunut viidestä metristä käytönnössä tyhjään maaliin. Puolen tunnin kohdalla Barcelona osui toistamiseen. Barcelonan hyökkäyskolmikko avasi itsekseen koko Leganés-puolustuslinjan ja Suárez sai pallon jalkaansa, kun edessä oli enää tyhjä maali. Lopputulos lienee helppo arvattava.

Purppuransinisten kolmas osuma oli täysin samalla kaavalla tehty. Messi syötti loistavasti Suárezin läpi, joka jatkoi pallon Neymarille ja brasilialaisella oli helppo työ laittaa pallo jälleen tyhjään maaliin. Neljäs osuma tuli hieman kyseenalaisesta pilkusta, kun Neymar revittiin maalin vieressä maahan, mutta hidastusten jälkeen oli todettava, että brassi menetti helposti tasapainonsa. Messi laukoi pallon varmasti maaliin, vaikka Leganés-maalilla pelannut Jon Serantes oli hyvin mukana.

Viides osuma oli Rafinhan käsialaa. Loistava laukaus boksin ulkopuolelta yläkulmaan, eikä Serantesilla ollut siihen mitään sanottavaa. Se ei kuitenkaan ollut ottelun hienoin osuma, koska Leganésin ainoa maali oli kerrassaan kaunis. Isäntien kärjessä kolmatta otteluaan seurassa pelannut Gabriel laukoi pallon vapaapotkusta ohi Marc-Andre Ter Stegenin.

Vaikka päätöslukemat olivatkin rajut, niin Leganés pelasi ottelun todella ennakkoluulottomasti ja haastoi jatkuvasti Barcelonaa vieraiden puolustusalueella. Vaikka useat maalipaikat johtivat lopulta vain yhteen osumaan, niin on sanottava, että Leganés on debytoinut pirteästi pääsarjassa.

La Liga lauantaina

Leganés-Barcelona 1-5 (0-3)
0-1 Lionel Messi (15.)
0-2 Luis Suárez (31.)
0-3 Neymar (44.)
0-4 Lionel Messi rp. (55.)
0-5 Rafinha (64.)
1-5 Gabriel (80.)

Atlético Madrid-Sporting Gijón klo 17.15

Eibar-Sevilla klo 19.30

Las Palmas-Málaga klo 21.45