Vuosituhannen vaihteen molemmin puolin taidoillaan hurmannut Luis Figo tunnetaan yhtenä nimekkäimmistä pelaajista, joka on tehnyt rohkean loikan Barcelonan ja Real Madridin välillä. Portugalilainen keskikenttämies pelasi kummankin jättiläisen riveissä viisi vuotta. Päällimmäisenä Figon mieleen jäi hyviä muistoja, mutta silti jotain kurjaakin.

-En puhu ikinä pahaa Barcelonasta, lukuun ottamatta tapaa, miten lähdin sieltä. Se oli fantastista aikaa ja auttoi minua kasvamaan pelaajana. En kadu niistä viidestä vuodesta mitään, Figo myöntää AS:n haastattelussa.

Barcelonasta lähdön syiksi Figo listaa ensisijaisesti arvostuksen puutteen sekä lisäksi halun voittaa Madridissa enemmän mestaruuksia. Paremmalla korvauksellakin oli osuutensa asiaan. Real Madrid rakensi tuolloin todellista tähtisikermää, sillä Figon jälkeen joukkueeseen saapuivat vielä mm. David Beckham, Ronaldo ja joukkueen nykyinen valmentaja Zinedine Zidane. Valmentajana toimi myöhemmin Espanjan maajoukkueen kanssa maailman valloittanut Vicente Del Bosque, joka osasi käsitellä joukkueen lukuisia tähtiä.

-Pelaajien välillä ei esiintynyt minkäänlaista kateutta. Tulin erityisen hyvin juttuun Raúlin ja Fernando Morientesin kanssa. Se kaveri oli mahtava. Ja (Fernando) Hierro! Sain aina karjua hänelle, koska hän ei ikinä syöttänyt minulle, Figo muistelee huvittuneena.

Realin voittokulku kuitenkin hyytyi muutaman menestysvuoden jälkeen, ja pian Figokin vaihtoi maisemaa. Portugalilaisella on oma näkemyksensä alamäen alusta.

-(Seuran puheenjohtaja) Florentino Peréz pani yhä enemmän painoarvoa kaupalliselle puolelle urheilupuolen kustannuksella. Aloimme silloin kierrellä ulkomailla harjoituskaudella. Nykyäänhän niin tekevät kaikki, mutta ei se meitä auttanut.

-Olisin halunnut lähteä Realista eri tavalla. Tiedän, miksi lähdin. En saanut pelata ja tiedän, miksi en pelannut. Siksi lähdin etsimään onneani. Olisin voinut vain istua ja saada siitä rahaa, mutta halusin näyttää, että voin yhä pelata korkealla tasolla, Figo muistelee lähtöään Inter Milaniin.