Barcelona aloitti urakkansa Mestarien liigassa ennätyssuurella 7-0 -voitolla Celticistä. Murhe viikonlopun Alaves-tappion jälkeen vaihtui riemuun, jota valmentaja Luis Enrique ei myöskään peitellyt.

-Ottelu oli suurta näytöstä alusta lähtien. Silti me valmentajat olemme siitä outoja, että nostamme esiin asioita, jotka muuten unohtuisivat. Teimme vain vähän virheitä, mutta vastustaja sai ainoasta vaarallisesta tilanteestaan rankkarin. Se osoittaa, että ottelut voivat kääntyä minä hetkenä tahansa.

Barcelona säästyi Celticin tasoitukselta, kun 24-vuotias Marc-André ter Stegen torjui jo kolmannen rankkarinsa neljästä Mestarien liiga -uransa aikana. Sen jälkeen Barca meni menojaan supertrio Messi-Suarez-Neymarin ansiosta.

-Joukkue teki monta asiaa hyvin. Päälle päin näkyvät maalit ja pelin sujuminen, mutta pidin myös prässistä pallonmenetysten jälkeen. Tempo ei laskenut missään vaiheessa ja illasta tuli suurenmoinen. Kaupan päälle teimme ennätyksen europeleissä, Enrique juhlii.

”Pelaajat eivät ole robotteja”

Koko joukkue pelasi erittäin korkealla tasolla, mutta valmentajalta riitti kehuja myös yksittäisille pelaajille:

André Gomes suoriutui urakastaan erittäin hyvin. Hän on hyvä vaihtoehto, kun (Sergio) Busquets, (Javier) Mascherano tai (Ivan) Rakitic tarvitsevat lepoa.

(Lionel) Messi pärjää millä paikalla tahansa. Sen takia hän saa vapauksia. Olisimme hölmöjä, jos rajoittaisimme niitä! Hän on kaikkien aikojen paras pelaaja, joten nauttikaamme hänestä.

Uusi Barca-toppari Samuel Umtiti on tehnyt Enriqueen välittömän vaikutuksen.

-Olen yllättynyt siitä, miten nopeasti hän on sopeutunut joukkueeseen. Seuralla on ollut perinteisesti vaikeuksia sillä pelipaikalla. Silti uusille pelaajille on yhä annettava aikaa.

Barca-luotsia kritisoitiin viikonloppuna liian suuresta rotaatiosta, joka aiheutti joukkueelle sokkitappion Alavesia vastaan. Enrique ei aio kuitenkaan muuttaa sen osalta mitään.

-Pidän jatkossakin huolta pelaajien kunnosta. Pelaajat eivät ole robotteja ja levon puute johtaa loukkaantumisiin.