Barcelona uhkaa saada UEFA:lta vähintään 50 000 euron sakkorangaistuksen, mutta espanjalaismediassa pohditaan, kiristääkö Euroopan jalkapalloliitto rangaistustoimia entisestään. Barcelona-kannattajat heiluttivat jälleen eilisessä Celtic-ottelussa innokkaasti Katalonian itsenäisyyttä ajavia lippuja, ja nyt jopa pisteiden menetystä tai tyhjiä katsomonosia pidetään mahdollisina rangaistuksina.

UEFA on rankaissut Barcelonaa katalaanilipuista jo kahdesti aiemminkin. Ensimmäinen sakko oli suuruudeltaan 30 000 euroa, ja se oli seurausta lippujen heilutteluista vuoden 2015 Mestarien liigan finaalissa Berliinissä. Tapaus toistui patrioottisten laulujen säestämänä viime vuoden syyskuussa Leverkusen-ottelussa, ja tuolloin sakko koveni 40 000 euroon.

Viime syksynä Barcalle langetettiin lisäksi taantuvasti 150 000 euron sakko aiemmin pelattujen BATE- ja AS Roma -otteluiden katalaanilipuista. Tuosta sakosta 50 000 euroa määrättiin ehdolliseksi, mikäli sama provokaatio toistuisi kahden vuoden sisällä. Kyseinen sakko lienee Celtic-ottelun suhteen UEFA:n minimisanktio Barcelonalle.

Kovempaakin kurinpitoa pidetään nyt mahdollisena, sillä espanjalainen TV-ohjelma ’El Chiringuito’ on heittänyt ilmoille mahdollisuuden Barcelonan pistemenetyksestä Mestarien liigassa. Toinen vaihtoehtoinen kovennettu rangaistus olisi ottelun pelaaminen tyhjällä tai osittain tyhjennetyllä stadionilla.

UEFA:n säännöt kieltävät tuomasta stadioneille ”poliittisesti provosoivia esineitä”. Viime vuonna antamassaan vastineessa Barcelonan seurajohto kiisti lippujen olevan millään tapaa poliittisia.

Lähde: espanjalainen Sport-sivusto