Cristiano Ronaldon loukkaannuttua kesän EM-finaalissa kapteeninnauhan käsivarteensa saanut Nani sanoo, että jalkapalloa on kiittäminen siitä, että hän pysyi poissa vaikeuksista lapsena.

-Olen joutunut aina taistelemaan. Olen kokenut kaikenlaista lapsuudesta lähtien, ja myös jalkapallon parissa olen taistellut saavuttaakseni asettamani päämäärät. Haluan näyttää pojallenikin, missä aloin pelaamaan, jotta hän tietää, että kaikki ei ole niin helppoa miltä näyttää, Nani kertoo FIFA:n kotisivujen haastattelussa.

-On tärkeää, ettemme luovu unelmistamme. Jos taistelemme, hyviä asioita tapahtuu. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö jalkapallo pelastanut minua vaikeuksilta lapsena. Tietysti tein lapsellisia kolttosia ystävieni kanssa, mutta jätin sen kaiken jalkapallon vuoksi. Jalkapallo piti minut kiireisenä ja keskityin siihen täysin.

Kap Verdessä syntyneen Nanin vanhemmat hylkäsivät lapsikatraansa Nanin ollessa pieni ja Nani kasvoikin tätinsä hoteissa Amadoran kaupungissa Lissabonin laitamilla. Jalkapalloilijana 29-vuotias hyökkääjä on sittemmin ehtinyt jo saavuttaa mm. Mestarien Liigan voiton Manchester Unitedin kanssa sekä tuoreimpana euroopanmestaruuden. Siirto La Ligaan on jälleen yksi uusi toteutunut unelma Nanin uralla.

-Halusin todella pelata Espanjassa ja tämä tilaisuus tuli juuri oikeaan aikaan. Haluan auttaa Valenciaa ja antaa kaikkeni. Aloitimme sarjan kahdella tappiolla eikä se käy päinsä. Meidän on parannettava tiettyjä asioita, mutta meillä on kyky pelata hyvin ja voittaa, Nani kertoo Valencian tilanteesta.

Cristiano Ronaldo palkittiin EM-kisoissa toiseksi parhaalle maalintekijälle annettavalla Silver Boot -palkinnolla, mutta Portugalin ykköstähti lahjoitti pystin Nanille kiitoksena tämän asenteesta ja panoksesta. Nani ei maltakaan odottaa kaksikon kohtaamista La Ligassa.

-Teimme kisoissa yhtä paljon maaleja, ja arvostan sitä lahjaa. Se oli häneltä hieno ele.

-Olen jo katsonut, milloin pelaamme vastakkain ja se hetki tulee pian. En ole vielä puhunut siitä Cristianolle. Ottelusta tulee vaikea, sillä Real Madridissa pelaa maailman parhaita pelaajia. Ottelua katsoo kuitenkin koko maailma, ja me haluamme voittaa sen, Nani toteaa.