Mikel Oyarzabal on kovassa nosteessa. 19-vuotias baski debytoi Real Sociedadin edustusjoukkueessa viime lokakuussa. Käytännössä siitä lähtien seuran oma kasvatti on ollut selvä avauksen pelaaja ja Oyarzabalin rooli joukkueessa on kasvanut kuukausien aikana yhä suuremmaksi.

Barcelonaa vastaan huhtikuussa voittomaalin tehnyt vasen laitapelaaja nousi jopa Espanjan A-maajoukkueen mukaan toukokuun lopulla kauden päätyttyä ja debytoi Bosniaa vastaan. Eibarissa 55 kilometrin päässä San Sebastiánista syntynyt Oyarzabal käväisi Diario Vascon haastattelussa ja avasi avausvuottaan La Realin edustusmiehistössä.

– Kaikki on tapahtunut äärimmäisen nopeasti. Viimeisen seitsemän kahdeksan kuukauden aikana useat asiat ovat muuttuneet elämässäni. Elän tällä hetkellä todellisuutta, jota en edes itse välillä usko eläväni. Tähän aikaan vuosi sitten en ollut edustuksen pelaaja ja valehtelisin, jos sanoisin silloin odottaneeni tälläistä. Olen kuitenkin todella tietoinen siitä, että missä olen ja kuka olen, mutta minulla on jalat täysin maassa.

– Olen nuori, mutta tiedän hyvin, että tässä jalkapallomaailmassa olet yhtenä päivänä ylhäällä ja seuraavana voikin tapahtua mitä tahansa. En ole muuttunut mitenkään ihmisenä, vaikka pelaan edustusjoukkueessa pääsarjaa. Olen viettänyt vapaa-aikani perheen kanssa ja tulen viettämään jatkossakin. Käyn lukiota ja minun täytyy kiittää kouluani siitä, että kaikki oppitunnit ovat sovittu minun aikataulullani harjoitusten perusteella.

– Kuulin Athleticin, paikallisvastustajamme, kiinnostuksesta kesällä, kun olin ajamassa kotiini harjoituksista. Isäni soitti minulle asiasta. En ajatellut siirtoa hetkeäkään, koska minun ainoa toive oli jäädä tänne. Onneksi pääsimme yhteisymmärrykseen seuran kanssa ja saimme jatkosopimuksen aikaan. Uskon, että pystymme tekemään suuria asioita näillä pelaajilla, jotka ovat meidän pukukopissa. Minulla oli nuorempana mahdollisuus pelata Athleticissa, mutta valitsin Real Sociedadin. Minulla on ollut aina mahdollisuus itse valita ja en ole edes koskaan pitänyt Athleticin paitaa päälläni.